Медия без
политическа реклама

HBO Max ще се прекръсти на Max

Програмите ще се излъчват в платформа с ново име

13 Апр. 2023
HBO Max

Warner Bros. Discovery официално обяви, че ще преименува каналите си HBO Max, като ще премахне HBO от името и те ще се наричат само Max, съобщава Варайъти. Променената програма Max, която ще се излъчва чрез едноименна платформа Max.com, ще се появи първо в САЩ на 23 май. Тя ще включва ежемесечно средно повече от 40 нови заглавия и сезони на телевизионни предавания.

Програмите Max ще се предлагат в три различни версии. Първите два плана са в съответствие със съществуващите цени на HBO Maх. Според WBD настоящите клиенти на HBO Max в САЩ засега няма да видят промяна в цените, когато новата услуга дебютира. Третото ниво „Max Ultimate“ се разширява в четири потока и ще включва 4K съдържание.

Разширеният каталог на Max Ultimate ще включва известни заглавия като „Игра на тронове“, „Последният от нас“, „Хари Потър“, „Властелинът на пръстените“, „Черният рицар“. Трилогия” и др. В допълнение всички филми на Warner Bros., пуснати тази година и в бъдеще, също ще бъдат достъпни в 4K UHD, когато пристигнат на Max след премиерите си в кината, обяви компанията.

Защо WBD реши да махне HBO от името HBO Max? „Всички обичаме HBO и това е марка, изграждана в продължение на пет десетилетия, за да означава „остри, новаторски забавления за възрастни“, заявява шефът в компанията Джей Би Перет. „Но това не е точно мястото, където родителите биха оставили децата си. И все пак Warner Bros. Discovery разполага с някои от най-известните детски герои, анимация и марки в индустрията. Не е изненадващо, че този сегмент не е разкрил истинския си потенциал в HBO Max“, каза още Перет. 

Името HBO Max беше обявено през юли 2019 г., когато WarnerMedia все още беше част от AT&T. Идеята по онова време бе, че услугата за стрийминг директно към потребителите, която дебютира през май 2020 г., включваше всичко от HBO плюс много повече неща, включително оригинални сериали и библиотечни заглавия, припомня "Варайъти".

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

HBO Max, HBO, Warner Bros

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?