Медия без
политическа реклама

Лили-Роуз Деп и Дъ Уикенд палуваха само едно лято в "Идолът"

HBO се отказва от втори сезон на сериала заради многото критики

29 Авг. 2023
Лили-Роуз Деп и Дъ Уикенд в сцена от сериала "Идолът".
HBO
Лили-Роуз Деп и Дъ Уикенд в сцена от сериала "Идолът".

Сериалът на HBO "Идолът" с Лили-Роуз Деп и канадския поп певец Абел Тесфайе, по-известен като The Weeknd, ще бъде прекратен още след първия сезон заради многото критики, които предизвика, съобщи Variety. Епизодите бяха обругани заради прекаленото фокусиране на камерата върху голотата на актрисата модел в главната роля, заради откровените интимни сцени и недобре разказаната история с "претупан" финал.

"Идолът" бе един от най-провокативните оригинални проекти на HBO и ние сме доволни от силния отклик на аудиторията. След дълго обсъждане HBO, създателите и продуцентите решиха да се откажат от втори сезон. Благодарни сме на авторите, актьорите и снимачния екип за невероятната им работа", заяви представител на телевизията.

По-рано Лили-Роуз Деп, която е дъщеря на холивудския кумир (също с доста проблеми напоследък) Джони Деп и френската певица Ванеса Паради, отговори от свое име на критиките към продукцията, като обясни, че голотата и сексуалните сцени, предизвикали противоречиви реакции, са били съвсем умишлени и съзнателно търсени. 

Сюжетът на подложения на "кръстосан огън" още преди излизането му сериал разказва за младата певица Джослин (Лили-Роуз Деп) и романтичната й връзка със собственик на нощен клуб, който е и член на таен култ в Лос Анджелис (Дъ Уикенд). 

Tedros. Jocelyn. June 4. #THEIDOL From the creator of Euphoria, starring Abel “The Weeknd” Tesfaye and Lily-Rose Depp, the @hbo original series premieres Sun...

Излъчването на сериала приключи на 2 юли след само пет епизода вместо първоначално планираните шест. Решението производството да бъде спряно е било взето съвсем наскоро поради липсата на яснота както сред зрителите, така и у екипа, дали той има потенциала да продължи. Една от участничките в него – Да`Вин Джой Рандолф, сподели пред Variety, че е смятала, че всеобщото намерение е било да има втори сезон. Когато се разнесоха слухове, че "Идолът" е отменен, от HBO написаха в Туитър, че все още няма актуализация на статуса му.

Създатели на сериала са Сам Левинсън и самият Абел "Дъ Уикенд" Тесфайе. Шоуто започна да трупа негативни отзиви още преди премиерата, а проблеми го съпътстват от самото начало на работния процес. През април 2022 г. стана известно, че Ейми Сеймец е напуснала поста режисьор и ще бъде заменена от Левинсън, тъй като сериалът вече е претърпял съществени презаснемания. През март тази година Rolling Stone писа за токсична атмосфера на снимачната площадка. По време на филмовия фестивал в Кан Левинсън каза, че отзиви в медиите са го накарали да осъзнае, че продукцията ще бъде "най-голямото шоу на лятото".

Като цяло "Идолът" беше приет зле, с 19% рейтинг на одобрение в специализирания сайт Rotten Tomatoes. Рецензия на Variety пък посочва, че сериалът играе роля на "мръсна мъжка фантазия".

Премиерата на "Идолът" е гледана от 913 000 зрители – със 17% по-малко от старта на "Еуфория" през 2019 г., друга продукция на Левинсън, насочена към млада пълнолетна аудитория, но с по-малко знаменитости. Броят нарасна до 3,6 милиона зрители след първата пълна седмица на достъпност на началния епизод и сега възлиза на 7 милиона. Епизод 2 обаче падна до 800 000 зрители в първата си вечер. За останалите серии HBO не споделя данни за гледаемостта.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата