Quantcast

Медия без
политическа реклама

Вандали хвърлиха свинска глава пред дома на Нанси Пелоси

Въпросът "Къде са ми парите?" е бил изписан и по къщата на републиканеца Мич Макконъл в Кентъки

03 Яну. 2021
Нова тв

Вандали са посегнали на домовете на Нанси Пелоси от Демократическата партия - председател на Камарата на представителите на американския Конгрес, както и на лидера на мнозинството в Сената, републиканецът Мич Макконъл, предава Би Би Си.

Пред входа на къщата на Пелоси в Калифорния са били оставени фалшива кръв и отрязана свинска глава. Стените са били издраскани с графити. Със спрей на вратата на гаража е бил изписан задраскан надпис "2000 долара", следван от изреченията "Премахнете наемите!" и "Искаме всичко!".

Въпросът "Къде са ми парите?", "Мич убива бедните" и други ругатни пък са били написани по къщата на републиканеца Макконъл в Луивил, щата Кентъки.

И двете акции идват в момент, когато тече политическа битка за пакета икономически стимули във връзка с коронавирусната пандемия - става дума за около 900 милиарда долара за възстановяване от последиците от Ковид-19, който беше приет в Конгреса и ратифициран от президента Тръмп.

Във вторник Камарата на представителите гласува за увеличение на помощите за хората, включени в програмата - от 600 на 2000 долара. Водената от демократите Камара прие законопроекта с помощта на повече от 40 републиканци. Но доминираният от републиканците Сенат не е одобрил по-голямата сметка въпреки призивите да го направи от президента Доналд Тръмп.

"Сенатът няма да бъде изнуден на хвърли набързо повече взети назаем пари в ръцете на богатите приятели на демократите, които нямат нужда от помощ", коментира Макконъл в сряда. След разбиването на дома му той заяви, че вандализмът и политиката на страх нямат място в тяхното общество.

Полицията в Сан Франциско съобщи, че разследва инцидента в дома на Пелоси, която не е коментирала случилото се.

В петък американският Конгрес отхвърли ветото на президента Тръмп за първи път по време на президентския му мандат.

Сенатът и новоизбраната Камара на представителите ще се съберат за своите учредителни сесии днес в 19 ч. българско време. Демократите запазиха крехкото си мнозинство в Камарата, а мнозинството в Сената зависи от балотажа за две места в Джорджия, който е насрочен за вторник.

Ключови думи:

Нанси Пелоси, САЩ, вандали

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?