Quantcast
Убитите при стрелбата в университет в Русия се оказаха 6 (видео) | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Убитите при стрелбата в университет в Русия се оказаха 6 (видео)

18-годишният стрелец е тежко ранен
Обновена
3 607
 Уикипедия
Университетът в Перм

Убитите в стрелбата тази сутрин в кампуса в държавния университет в Перм, в подножието на Урал, се оказаха 6, предава руското министерство на здравеопазването. Първо бе съобщено за 8. Коригиран е и броят на ранените - от 28 на 24. Появиха се сведения, че стрелецът, 18-годишният Тимур Бекмансуров, е убит от полицията, но се оказа, че е бил прострелян и е в болница в тежко състояние, съобщи Следствието.

Преди стрелбата той е написал в социалните мрежи, че няма нито политически, нито религиозен мотив за престъплението: ''Мразя себе си, но искам да нараня всеки, който ми попречи. Звъненето става все по-силно, сякаш менгеме притиска главата ми. В крайна сметка мога да кажа, че не съм първият и далеч не съм последният. Няма да бъдете спасени от забраната за оръжия, ще бъдете убити от коли, бомби, ножове, всичко, което е под ръка. Такива като мен ще унищожат всичко около вас".

Видеоклипове, споделени онлайн, показват как стрелецът открива огън, преди да се доближи до сграда номер 8 на университета. Други кадри показват студентите, скачащи от прозорците на първия етаж на сградата. Съобщава се, че десетки са се барикадирали в учебните зали.

 

 

Ключови думи:

Перм, университет, Русия

Още

Нидерландският съд реши: Скитското злато е на Украйна

26.10.2021

Обновена

2459
Косово изгони двама руски дипломати

24.10.2021

1770
Германия обвинява Австрия в шпионаж в полза на Русия

21.10.2021

2895