Медия без
политическа реклама

Тръмп: През моето управление Путин не завладя нито една страна

05 Март 2023Обновена
Тръмп нарече Байдън войнолюбец и каза, че само той може да спаси света от Трета световна война
EPA/BGNES
Тръмп нарече Байдън войнолюбец и каза, че само той може да спаси света от Трета световна война

"Само по време на управление Путин не завладя нито една страна, защото се разбирахме. При Буш превзе Грузия, с Обама превзеха Крим, при Байдън искат всичко да завземат и ако това стане, Байдън няма да разбере даже какво се е случило", заяви бившият президент Доналд Тръмп във Вашингтон. 

На фона на наближаващите президентски избори в САЩ Тръмп изтъкна вчера на годишната конференция на американските консерватори във Вашингтон, че той е единственият кандидат, който може да спаси страната от демократите "войнолюбци" и от "фанатиците и глупаците" от Републиканската партия, предадоха световните агенции.

В последния, трети ден на големия политически форум Тръмп заяви, че САЩ са поставени на колене, а американците се намират в разгара на "епична битка за спасяване на страната от хора, които я мразят".

Републиканският лидер каза, че само той може да спаси Америка от превръщането й в "гаден комунистически кошмар“, като я отърве от "дълбоката държава" и отмени политиките на президента Джо Байдън, ако получи втори шанс на най-високия държавен пост, предаде ДПА. 

"Ако ме върнете в Белия дом, ще бъдем свободна нация. С тяхното царуване ще бъде свършено", каза Тръмп пред ликуващо множество и заключи: "Ние вече не сме свободна държава. Нямаме свободен печат. Нямаме нищо, което е свободно". 

Тръмп, който официално обяви през ноември миналата година, че ще се кандидатира на президентските избори догодина, държа реч в продължение на близо час и четиридесет минути, като не пощади никого, включително собствения си политически лагер, отбелязва АФП.

Имаме Републиканска партия, ръководена от чудовища, неоконсерватори, глобалисти, фанатизирани застъпници на отворените граници и глупаци, заяви Тръмп като назова поименно няколко партийни светила.

Американските избиратели, натърти Тръмп, са уморени от "окопалите се политически династии в двете партии (Републиканската и Демократическата), от покварени специални интереси, от политици, които обичат Китай, и поддръжници на "безкрайните войни в чужбина".

"Ако скоро не се случи нещо, ще станем свидетели на Трета световна война", предупреди Тръмп, след като изказа откритото си неодобрение САЩ да изпращат помощ на Украйна.

"Аз съм единственият кандидат, който може да даде това обещание: ще предотвратя Трета световна война", увери бившият държавен глава, победен от демократа Джо Байдън на изборите през 2020 г.

Доскоро Конференцията за консервативно политическо действие, организира от Американския консервативен съюз, беше ежегодният политически форум, на който присъстват консервативни активисти и служители на изборна длъжност от САЩ и други държави. През последните години обаче, конференцията, беше изцяло подчинена на крайнодясното движение на Тръмп "Да направим Америка отново велика", посочва АФП.

"Ще завършим това, което започнахме", каза Тръмп пред множеството, което в отговор скандираше: "Още четири години, още четири години!"

 

На тазгодишната конференция думата взеха редица от най-ревностните тръмписти, макар че мнозина потенциални кандидати за изборите през 2024 г. и републикански лидери пропуснаха събитието.

И въпреки че в консервативните среди няма единодушие за уместността на това събитие, дотолкова, че някои от изказванията бяха пред полупразна зала, по време на изказването на Тръмп всички места бяха заети.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис и бившият вицепрезидент Майк Пенс не бяха на конференцията и така си спестиха освирквания от привърженици на бившия президент. Присъстващите се подиграваха на няколко пъти на Ники Хейли по време на изказването й в петък и след това.

Преди да се качи на сцената, Тръмп обяви, че води в направено по време на форума допитване за подкрепата за републиканските лидери с цели 62% одобрение. Далеч зад него остава съперникът му Десантис, който се ползва с подкрепа от едва 20 процента. (БТА)