Quantcast
Тексас узаконява носенето на оръжие без разрешително | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Тексас узаконява носенето на оръжие без разрешително

2 356
 БГНЕС

Щатът Тексас иска да премахне една от последните пречки за носене на оръжие на публично място, съобщават медиите в САЩ. Така всеки, който е навършил 21 години, ще има право да носи пистолет без да му е нужно разрешително, криминална проверка или обучение. Доминираният от републиканци местен законодателен орган изпрати законопроекта на губернатора Грег Абът, който заяви, че ще го подпише, въпреки противопоставянето на правозащитните организации, които твърдят, че това ще застраши живота на обществеността и полицията.

Групите за контрол на оръжията също се противопоставиха на този ход, припомняйки неотдавнашните масови стрелби в щата, включително стрелбата в магазин Уолмарт в Ел Пасо, при която загинаха 20 души, а 26 бяха ранени, в църква в Съдърланд Спрингс, където бяха убити 26 души и в гимназия в предградията на Хюстън.

Тексас има един от най-либералните закони за притежанието и използването на оръжия. Повече от 1,6 милиона души в щата притежават лицензи за пистолети. Привържениците на законопроекта обаче казват, че той ще позволи на хората в Тексас да се защитават по-добре. След подписването на закона щатът се присъединява към 20 други щати, които позволяват нерегламентирано носене на оръжие.

Междувременно поне трима души са убити в Уест Джеферсън, щата Охайо около 17:27 местно време, съобщава NBC. В къща са открити три жертви, а още няколко тела са намерени извън сградата. Засега точният им брой не е известен.

Ключови думи:

Тексас, оръжия, САЩ

Още

Интересът на Китай към Афганистан може да е положителен

30.07.2021

2049
След протестите в Куба следват масови присъди

29.07.2021

732
САЩ заподозряха, че Китай увеличава ядрените си възможности

29.07.2021

854