Медия без
политическа реклама

Сърбия арестува шефа на железниците с подкуп

11 Яну. 2020
Миролюб Йевтич
espreso.rs
Миролюб Йевтич

Директорът на Сръбските държавни железници е арестуван с подкуп от 10 000 евро, обяви сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович, цитиран от местните медии и БГНЕС. Заедно с Миролюб Йевтич са задържани още трима души - член на надзорния съвет на държавното дружество и двама адвокати.

Директорът на железниците е взел рушвета, тъй като оказал помощ за отчуждаването на земи около бъдеща автомагистрала. Сумата е предадена от посредник в помещение, намиращо се в сградата на дружеството. "В момента на ареста полицията намери предадените пари у заподозрения", обясни вътрешният министър на пресконференция. Смята се, че 10-те хиляди евро вероятно са били само част от целия подкуп. Адвокатите пък са били задържани заради подозрения за корупционна дейност. Според разследващите със знанието и участието на директора на железниците, те са прибирали огромни комисионни, а а след това са делили парите помежду си.

"Всички са задържани за 48 часа. Очаква се специализираната прокуратурата да изслуша показанията на заподозрените в следващите дни и да предприеме допълнителни мерки в рамките на своята юрисдикция", допълни сръбският вътрешен министър Стефанович.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата