Quantcast
Суецкият канал e освободен | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Суецкият канал e освободен

Трафикът се отпушва, обявиха египетските власти
Обновена
6 585
 EPA/BGNES
Корабът "Ever Given"

Гигантският контейнеровоз, блокирал Суецкия канал, е освободен от засядането и отново плава, съобщава Би Би Си, позовавайки се на разпространено в социалните мрежи видео, на което се вижда кърмата на кораба "Ever Given" да се залюлява. За освобождаването са използвани багери и влекачи.

Сайтове за следене на корабния трафик потвърждават информацията за разблокирането на канала. Според данните задната част на контейнеровоза се е отдалечила от западния бряг.

"Задръстването" на важната плавателна артерия започна да взима застрашителни размери  -  броят на чакащите за преминаване кораби вчера наближи 370. Сред тях и 25 петролни танкера. Вчера от "Бернхард Шулте" заявиха, че "значителен напредък" е бил постигнат в петък вечерта при кърмата, където рулят е освободен от седимента. Корабът помръдна след като дузина влекачи работеха паралелно по драгирането на пясъка и тинята около носа. Бяха отстранени и около 9000 тона воден баласт от "Евър Гивън" (EverGiven), но в края на краищата корабът остана в същото положение. 

 

 

 

Още

Египет започва разширяване на Суецкия канал

17.05.2021

2463
Американски крайцер задържа кораб с много руски ракети

09.05.2021

Обновена

13287
САЩ вкараха кораб от бреговата си охрана в Черно море

27.04.2021

3557