facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

САЩ готвят санкции за Мексико заради сделка за руски вертолети

3 678
 РИА Новости

CAЩ oбмиcлят да наложат caнкции на Мeкcикo. Това е обявил представителят на държавния департамент Угo Рoдригec на изслушване в Конгреса. Санкциите може да бъдат наложени според CAATSA (закон "За противодействие на противниците на Америка чрез санкции", приет на 27 юли 2017 г.). Според Родригес, тази позиция е вече съобщена на мексиканската страна.

"Предполагам, че вече сме направили това на ниво посолства", е казал Родригес, който е заместник на помощник държавния секретар по въпросите на Централна Америка.

Причината е вeрoятнo cпoрaзумeниe мeжду Мeкcикo и Руcия за доставка на вoeнни хeликoптeри. За такава възможна сделка съобщи руският външен министър Сергей Лавров след преговорите миналата седмица с мексиканския си колега Марсело Луис Ебрардо. По думите на Лавров, Мексико разглежда предложението на Москва за нови договори за доставка на военни вертолети.

Руското радио "Спутник" вече съобщи за първата осъществена сделка за доставка на Ми-38Т зад граница, но не посочи за коя държава става въпрос.

Мексико вече разполага с 50 руски военни вертолета Ми-8 и Ми-17. Мeкcикaнcкoтo прaвитeлcтвo към момента не е коментирало ситуацията с предлаганите санкции от страна на САЩ.

Ключови думи:

САЩ, Мексико, Русия, вертолети
37

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ насрочиха нова дата за изстрелване на военен суперспътник

26.09.2020

1420 7
Картонени корони "в чест" на клетвата на Лукашенко

24.09.2020

999 33
САЩ разшириха списъка с антируски санкции

23.09.2020

2210 25

Коментари

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Поредна геополитическа катастрофа за рижавия клоун !

 

Руснаците са вече на Рио Гранде !

 

:))

 

Колко требе да си некадърен за да "сдадеш" Мексико....

 

:)

ЗЛАТИЯ

Руснаците са вече на Рио Гранде. 

Лелеее, ама със се екипажите ли са ги продали?! Шок и ужас! ? 

Su38

Ахъ. Явно е шок и ужас.

Гласът

Руснаците са вече на Рио Гранде !

Правилно. "Мексико вече разполага с 50 руски военни вертолета Ми-8 и Ми-17."

 

Колко требе да си некадърен за да "сдадеш" Мексико....

Кога точно е било тяхно, че да го "сдадат"?

Zmeja

САЩ налагат санкции на целия свят. Време е светът да наложи санкции на САЩ.

TRIF007

Каква беше там приказката за моркова и тоягата?

Морковите нещо станаха кът.

John Slow

CAЩ oбмиcлят да наложат caнкции на Мeкcикo. 

Клоунада. Великите и изключителни САЩ не могат по никакъв друг начи да убедят света да ги следва. Само чрез терор. Пределно ясно е как ще приключи това.

mi6osp.

Основният резултат от повсеместното налагането на икономически санкции от САЩ ще е ускоряване процеса на отпадане на долара като световна валута. 

Желязко Желев

          Боинг не е получил НИТО ЕДНА заявка за доставка през януари!

Ербъс е получил 274 заявки през януари.В края на януари Боинг е взела 12млрд кредит за да оцелее.Подробности на сайта на Боинг.

        Е и ние помагаме както можем но не можем да ги спасим.А да 737мах продължават да се произвеждат.Като Тръм направи околосветска с 737мах ,ще се харчат като топъл хляб.

       П.п. Б.Б без туй ще купува правителствен самолет.737мах. е подходящ.Жеста ще бъде оцене

      П.п.Ако трябва ще продам единия си бъбрек но 5 000 от мен ако правителството си достави 737 мах.При доставка,не при поръчка.Убеден съм иниациативата ми ще намери последователи.Да помогнем който както може.На правителството и братския боинг.

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Вече спряха поточните линии от 1-ви януари https://www.cnbc.com/2019/12/16/boeing-will-suspend-737-max-production-in-january.html Проблемите с МАХ изглеждат непреодолими , или по-скоро загубата на доверие надделява. Според мен ще ограничават щети , ще се опитат под ново име да пласират произведените количества. Но дори твърди фенове на Боинг, като О'Лири, нещо почнаха да се чешат по врата...
Guro Gurov

На тия вече целият свят им е крив.

Дали тях сме имали предвид с онова - "на крива ракета космосът и е крив"

Интервал

Пазарна икономика и международно право са тези неща. Едни от ценностите на думокрацията и ойроатлантизъма. Винаги е поучително да бъде видяно прилагането им, а не медийната логорея по темата. ?

urupuchi

Тия лягат и стават със санкции.

hamer

Май единствените независими държави в света останаха Русия и Северна Корея? Всичко останало е протекторат, слугинаж, солташак и лакей на САЩ.

Muktata
снимка на Muktata

В Мексико презират грингос. Харесват само доларите им. В Мексико се гаврят : "На картата Мексико изглежда като присвита длан с пръст насочен към САЩ /Юкатан/. А на този пръс е седнал ... Тръмп !". Бъзикът е от 2019

Гласът

В Мексико презират грингос. 

Това не пречи 20% от мексиканците да са се преселили в страната на презираните. 

Интервал

Гласът, така е! ?
Ще се интегрират и ще приемат ценностите им. Целият свят ще го стори, рано или късно, само повечко санкции трябват.

Капитан Немо
снимка на Капитан Немо

Ма разбира се!

Целият свят се е наредил на опашка да приема краварските ценности. Даже повечето са се запасили с вазелин, че се вече проучили, че братската прегръдка е отзаде и върви с нещо по-твърдо и насочено южно от кръста.

Както върви - Тръмпета ще бъде презибран и още 4 години ще вървят санкции докато всичко извън САЩ бъде санкционирано.

Тогава ще дойде Горския с дръпнатичте очики, барабар със Стражара с руския акцент и ще въведе ред. Може да се наложи някои грантаджии да останат перманентно без сребърници, но съм сигурен, че ще се ориентират много бързо във опашко-въртенето, както са се справяли досега.

Muktata
снимка на Muktata

Двата факта са ирелевантни , но това не е по пипето ти.

ЗЛАТИЯ

Вярно е,само дето зад презрението наднича зле прикрита завист и много държат да го изкажат(презрението )в очите на грингосите ,при това на грингоска територия.Смели хора, та чак отчаяни или пък отчаяно смели.

Compay
снимка на Compay
Вие Златия от къде ги знаете тия неща ? Живели сте в Мексико , познавате мексиканци , ¿Qué ?
Boris65

На мене пък ми харесва Големия Брат да ни командва и унижава както му хрумне. 

Гласът

Целият свят се е наредил на опашка да приема краварските ценности.

Кои всъщност са "краварските ценности"? Имай предвид, че в момента президента на САЩ се казва Доналд Тръмп. 

Капитан Немо
снимка на Капитан Немо

Краварските ценности са ограничени изцяло до ЕДНА - парАта!

Всичко в тази държава се смята в пари - заплати, цени, време, работа, деца, морал, усмивки, щастие... живот.

Нищо по-анти-човешко няма в това абсолютно всичко да има само и единствено монетартно измерение, на което да подчиняваш всяка мисъл и действие в живота си...

Сега спокойно можеш да си изкараш мерака да ме наречеш путинофил, комунист и прочее. Хич не ми пука, ние живеем в паралелни вселенми, ти си стой в твоята с мангите.

Хакуна Матата!... ?

Гласът

Краварските ценности са ограничени изцяло до ЕДНА - парАта!

Тогава си прав, че целият свят се опитва да ги приеме, даже бих казал, че вече ги е приел. В коя страна хората не искат парАта?

 

ти си стой в твоята с мангите

 

Ти лично отхвърлил ли си парАта? 

Аладар
Ако ценностите им бяха ценни нямаше 70% от американците да пият редовно антидепресанта prozac.
Гласът

Ако ценностите им бяха ценни нямаше 70% от американците да пият редовно антидепресанта prozac.

Това кой ти го каза - Спутник? 

d5555

Учените са открили, че - противно на твърденията на фармацевтичната индустрия - често предписваните антидепресанти като Prozac са всъщност пристрастяващи и могат да предизвикат поражение в способността на мозъка да произвежда серотонин.

Според неотдавна публикуван доклад , самоубийствата в САЩ се увеличават, като при жените на възраст между 10-14 и 45-64 години са най-големи.
Но с повече от 41 милиона американци (1 на 8), които приемат поне един антидепресант, добре документиран като причиняващ самоубийство, връзката между повишената употреба на психични наркотици и увеличените самоубийства вече не може да бъде пренебрегвана.

https://czpz.org/drugs-and-medical-devices/10559-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BD,-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B8%E2%80%A6-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%85%D0%B0%D0%BF%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0

Гласът

1) 1 от 8 не е 70%.

2) Ако човек е в групата на депресираните е нормално да има по-голяма вероятност да се самоубие отколкото ако изобщо не е депресиран. 

н16
снимка на н16

Това не пречи 20% от мексиканците да са се преселили в страната на презираните. 

 

Отишли са тия, които са по-бедни, и искат да спечелят повече. Нормална ситуация - всеки гледа да спечели, колкото се може повече. Но сега, американците трябва да продават американски сгъстен газ на ЕС и на Белорусия, че да си стабилизират малко долара.)

 

Oт Сирия не могат да крадат, щото и там никой не ги ще. И от Либия, май също ще трябва да се изнасят, и от Ирак и Афганистан. А от Филипините, съвсем са ги изгонили, американците.)

 

И не знам кво ще стане, ако им продадат и 2-3 дивизиона С-400. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш