facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Руснаците ще гласуват в деня на 150-годишнината на Ленин

Без връзка с юбилея на 22 април ще има референдум за поправките в конституцията, предложени от Путин
1194
 Рисунка: Д.В. Малкин
Владимир Илич Ленин

По случайно съвпадение референдумът в Русия за промени в конституцията ще бъде в деня на 150-годишнината от рождението на първия съветски вожд Владимир Илич Ленин. Говорителят на президентството Дмитрий Песков  обясни днес, че датата 22 април не е избрана нарочно заради юбилея.

„Естествено това няма никакво отношение към рождения ден на Ленин“, каза той. Песков обърна внимание на други причини: на 22 април завършва Великденският пост на православнитеэ в Русия, а за мюсюлманите още няма да е започнал Рамазанът. Освен това е пролет и не е далеч във времето.

Комунистическата партия е била против насрочването на тази дата за гласуване, защото нейните членове се готвят за празника. Песков отговори: „Едва ли може да се каже, че рожденият ден на Ленин се празнува широко в нашата страна, и затова не може да се говори за някакви препятствия“.

20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Политолог: Депутатите нарушават конституцията, като спряха работа

27.03.2020

2173 12
Руски Су-27 се разби в Черно море

25.03.2020

7420 41
Коронавирусът спря конституционния референдум на Путин

25.03.2020

Обновена

1601 62

Коментари

harmless
снимка на harmless

Според някои слухове, референдумът ще бъде с един въпрос

1. Съгласни ли сте или да.

Изтекли са и опорните точки на кремълските агитатори :

https://mbk.news/news/podgotovili-metodichku/

Paranormal

Само да не възкръсне мумията, че ще стане една...

Boris65

Ти гледай Мустакатия Кавказец да не възкръсне. Трябва да валим любителите на Пушкин и Гогол , Инджов и Костов , Паси и Соломон  скътаните под дюшека червени членски книжки.

Voltervoice
снимка на Voltervoice

     

     Сталин възкръсва и отива в държавната Дума.

           Всички онемяват, настъпва глуха тишина. 

      Той взема думата и казва: Всички демократи да се разстрелят, а стените на Кремъл да се боядисат в зелено!

        От залата се чува плах въпрос: А защо стените на Кремъл да се боядисват в зелено?

      Сталин отговаря: Така си е знаех, че по първото предложение няма да има възражения!

        

марк

 

 

                          Която и дата да изберат , все ще е рожден ден на някого.

Boris65

Жалко , че на нас не ни разрешават да гласуваме ща Конституция , Генерален Секретар и Комисари а Евр. Съюз. Гласуваме неправилно ( Провалихме Маастрит и асоциацията на Украйна !

Вова

Ми,Душе,малко повече решителност. Що се мъчиш в тоз льош евросоюз.. действуй, чемодан,самальот и Масква. Радост,радост,все свои. Ще гласуваш за всичко което дават. 

 

Boris65

Да , чаках геноссе Шрьодер да освободи място за мене ! Не стана. Меркел ще го замести . Искала да си спомни комсомолската младост.

Вова

Ми,то и метачи за Красная площадь си требе. Щом е да си спомниш младостта..?.

Красная площадь, Кремль..ехехе...и Ленин,и Путин,на един ..таквоз...растояние. Челобитье можеш да правиш ,на където и да се врътнеш . Все ще е в правилната посока.

Moby-Dick

Че в РоSSия още ли се занимават с такива гейропски и демокраДски глупости като референдуми?!?

Пантелей

Чета, гледам и слушам... и се кръстя с всичките си ръце... Господ наистина е българин...

Само като си представя, че можеше сламеното чучело да лежи още в центъра на София... Мале... мале...

Пантелей

КУЛИНАРИ и ГУРМЕ СПЕЦИАЛИСТИ

Често се говореше за така наречените ремонти на мавзолея, които се правеха през година и половина. Всъщност това не бе ремонт, а времето, необходимо за профилактика на техниката, която поддържаше тялото.Процедурата включвала пълното му разсъбличане и поставяне във вана с балсамационен разтвор.Там то престоява около месец. Ваните са големи, стъклени и подвижни - на колела. Побират около 300 литра течност. Първоначално те са от лято стъкло, изработени в Съветския съюз. По-късно обаче майсторът, който ги е правил, починал и технологията се загубила. Произведените в България вани са с рамки от титан, придържащи стени от дебело плоско стъкло. Телесните кухини на трупа са били запълнени с тампони от марля, напоени също с балсамационен разтвор. За да бъдат те подменени тялото е било разшивано и след необходимите процедури отново затваряно. Запазила в достатъчна степен елестичността си тъканта не се е разкъсвала при тази повтаряща се манипулация. При всяка ребалсамация от областта на корема са били отрязвани малки парченца мускул и кожа, подлагани на наблюдения, но отклонения не са установени.

Boris65

След като взривихме след 4 неуспешни опита  мавзолея ,  проблемите ни се решиха ! Скоро 2 милиона българи ще  се върнат обратно от губерт и още толкова лекари и инженери ще дойдат !

John Slow

150-годишнината на Ленин

Качествена джуркалистика. 

Вова

И тук,след 1989 искаха да направят така. Да сменят името на партията,да си запазят властта и заграбят икономиката. По руски тертип.

Boris65

Дай за Президента Плевналиев,  Иван Костов и жена му, Цецка Цачве, Б Б ,  Иво Инджев , комсомолската активистка  Меркел , Ющенко, Порошенко, Турчинов, Ирина Фараон латвийката президентка дъщеря на генерал от КГБ  Дарья ... Еъ другари , другари на всеки километър ...

Verbis verbis

И тук,след 1989 искаха да направят така. Да сменят името на партията,да си запазят властта и заграбят икономиката. По руски тертип.

 

А какво стана?

Една демокрация с два комсомола.

чугуналенина
снимка на чугуналенина

Таваpиши, възpаждане? На вечно живите вождове и учителе? Тас годин на pожденио ден на таваpиш мумиевич, догодина на таваpиш мустакатий канибал, по-догодина - кпсс и гулаг. Pадост 80-п,оцентова и лиготек, а? Съpбат кунките да измъкнат паpтийната книшка изпод възглавницата? 

ИвКо

 На 20.

 Да здравствует атомната бомба над цивилното население на Хирошима и Нагазаки и афторите на демократичното преобразувание на Ирак, Либия и Сирия, сега тънещи в кеф и демокрация.

Пантелей

Ндааа... голямо гласуване ще падне:

04 марта 18:25

Сотрудники ВЦИОМ отказались опрашивать противников поправок в Конституцию Всероссийский центр изучения общественного мнения (ВЦИОМ) уличили в необъективности при проведении опроса на тему изменения Конституции России. Социологи отказывались продолжать опрос, когда узнавали, что респондент выступает против внесения поправок. Всероссийский центр изучения общественного мнения (ВЦИОМ) уличили в необъективности при проведении опроса на тему изменения Конституции России. Социологи отказывались продолжать опрос, когда узнавали, что респондент выступает против внесения поправок. Социолог Мария Волькенштейн сообщила в Facebook, что ей позвонили из ВЦИОМ с опросом по изменению Конституции. Сначала ей задали демографические вопросы, а затем спросили, знает ли она о готовящихся поправках и пойдет ли она голосовать за них. «На ответ «буду голосовать против» интервьюер сказал «квота на таких людей закрыта, я, к сожалению, не могу больше задавать вам вопросы»», - сообщила Волькенштейн. В комментариях к этому посту отметились люди, которые подтвердили, что с ними сотрудники ВЦИОМ также отказались продолжать беседу, когда узнавали, что они против поправок в Конституцию. В пресс-службе ВЦИОМ «квоты» на опрос противников изменения Конституции пока не прокомментировали.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×