Quantcast

Медия без
политическа реклама

Руският посланик в Полша остана без пари

Варшава замрази сметките на руското посолство, за да не бъдат използвани "за изпиране на незаконно придобити средства или финансиране на тероризъм"

24 Март 2022
ovisah
Както навсякъде по света руското посолство във Варшава е голямо и има много разходи

Руският посланик във Варшава Сергей Андреев се оплака днес, че Полша е блокирала банковите сметки на посолството, на основание че средствата в тях може да бъдат използвани за финансиране на терористична дейност или пране на пари, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Нашите сметки са блокирани по решение на министерството на финансите и прокуратурата на Полша", каза Андреев в ефира на Първи канал на руската държавна телевизия. Като причина било посочено, че парите "от сметките може да бъдат използвани за изпиране на незаконно придобити средства или финансиране на тероризъм".

Вчера полското министерство на външните работи обяви, че гони 45 руски дипломати, заподозрени, че работят за разузнаването на Русия. Тя определи обвинението като безпочвено.

Помолен да коментира експулсирането на дипломатите и това дали сметките на посолството са запорирани, полският премиер Матеуш Моравецки заяви: "Мога да кажа само в общи линии, че се занимаваме със замразяване на средства на Русия."

Още по темата