facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Руската прокуратура поиска 18 г. каторга за Пол Уилан

4 472

Руската прокуратура поиска 18 години каторга при строг режим за гражданина на САЩ, Канада, Ирландия и Великобритания Пол Уилан, който е обвинен в шпионаж, предадоха руски медии. Уилан заяви пред съда, че е невинен и поиска да бъда оправдан. Присъдата ще бъде обявена на 15 юни.

На практика няма никакви официални данни за мотивите на прокуратурата, заседанията притичат при закрит режим, а единствената информация бе дадена през 2018 от ФСБ, когато Уилан бе задържан по време на операция. По данни на защитата, Уилан е задържан с флашка, която му предал приятел от московския хотел "Метропол". Той смятал, че на флашката има снимки от туристическа обиколка. Адвокатите казват, че Уилан е пристигнал в Русия по работа, брат му твърди че е в Москва за сватба на приятел. Уилан няколко пъти е посещавал Русия от 2007 до 2018 г. Американското посолство се интересува от процеса, но посланика не САЩ в Русия не бе допуснат до заседанията. 

Ключови думи:

Пол Уилан, дело, Русия
57

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Първи данни: 71% от руснаците са за конституционните поправки

01.07.2020

779 17
Делото за небостъргача "Златен век" тръгва отначало

30.06.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

510 1
Сенатор предлага САЩ да купят от Турция руските С-400

30.06.2020

2389 29

Коментари

Страници

Epikur

 

  "На зла круша, зъл прът". Това май е наша поговорка, но е доста подходяща за Съединените щати. Те когато обвинят някого за нещо (което съставя вина само в техните представи), най-безцеремонно го арестуват, осъждат, или настояват да им бъде предаден. При това всички знаят, че тяхното правосъдие е със силен уклон   към обвинението.  Не знам дали и колко този е виновен, но завършвам коментара си отново с първото изречение в него.

Гласът

Това май е наша поговорка, но е доста подходяща за Съединените щати. Те когато обвинят някого за нещо (което съставя вина само в техните представи), най-безцеремонно го арестуват, осъждат, или настояват да им бъде предаден. При това всички знаят, че тяхното правосъдие е със силен уклон   към обвинението.

Казал човека с про-руски уклон. В реалня свят: Процент съдебни процеси завършили с присъда за вина в 1) САЩ = 85%; в 2) Русия = 99,78%. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Conviction_rate#United_States

https://en.wikipedia.org/wiki/Conviction_rate#Russia

 

Дали е въпрос на наглост или невежество ще оставя на другите на преценят. 

Epikur

 

  Нямаше да отговоря на "Гласът", защото не ми е в стила да пиша повече от един два коментара, а тук станаха много. Но искам да го уверя, че категорично избягвам измислиците и съновиденията в коментарите си, държа винаги да почиват на факти, данни, аргументи. Тези думи за "ПРАВОСЪДИЕ С УКЛОН КЪМ ОБВИНЕНИЕТО", присъстват в доста от романите на Джон Гришам. Прочел съм повече от книгите му издадени у нас и бих ги препоръчал на "Гласът".  За Джон Гришам (юрист, адвокат) е известно че романите му се отличават със силна фактологическа основа, с големи проучвания, базирани на собствения му опит в американското правораздаване. Ако "Гласът" смята че познава по-добре от Гришам американското правораздаване, нека се вгледа по-самокритично в последното изречение от коментара си !

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Има още една поговорка, "на всяко гърне мерудия".

Подходяща е за форумци които се чувствуват задължени да дадат ценното си мнение първи под всяка тема

Epikur

 

 При  интелектуалното превъзходство на някого над друг, превъзхожданият има два пътя.  Първият-да признае великодушно че е по-слаб, да си стиснат ръцете реално(или виртуално) и да станат добри познати. Това е по-добрият вариант, така взаимно могат да обменят идеи, въпроси, позиции... Другият- да започне да изсипва отровата избликнала в злъчката му, да генерира пяна, да изригва вулкани от помия.  За съжаление това е по-често срещания подход.

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Ах, разплаках се. Свивам си скромния интелект и се оттеглям.

BTW, няма език използуващ латиницата на който Епикур се пише по този начин. Не става само да си преведеш кирилските буквички с латински. Толкова за интелекта.

Epikur

 Няма защо да злобееш, натоварваш собствените си вътрешни органи. Отдавна дъвчеш и се занимаваш с моя никнейм, но тук си далеч от истината. Сега ще ти обясня защо и дано го проумееш човешки, а не като онези селски гащници на маса с кисела ракия, които знаят и са компетентни за всичко във Вселената. Прекрасно знам кой е древногръцкия Епикур, знам как се изписва на  латински, но нямам самочувствие да се идентифицирам с древния философ, затова съм си избрал сходна дума . Имам право да си избера каквито искам словосъчетания и да си създам от тях никнейм, нали ? Стига да не е нещо гнусно .  А относно истинския древен мъдрец, мога да ти кажа че съм изчел всичко което съм намерил от него и за него, харесвам мислите му, той съвсем не е онзи, който е създал нарицателното "епикурейски", защото в личния си живот е бил доста скромен и далеч от онова което му приписват през вековете . 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

"Каторга"? Верно ли има "каторга" в руския НК, или ...

Бронщайн
снимка на Бронщайн

В зоната.

Скрудж

Зэка Вилан и Петров Зэка☺️

 

А в лагерях – не жизнь, а темень-тьмущая:
Кругом майданщики, кругом домушники
Кругом ужасное к нам отношение
И очень странные поползновения

 

Ну а начальству наплевать – за что и как, –
Мы для начальства – те же самые зэка –
Зэка Вилан и Петров зэка

Ференги

Не беше ли Васильев първият "зек"?

Бронщайн
снимка на Бронщайн

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F

 

https://www.consultant.ru/document/cons_doc_LAW_12940/c2120edaf454a1f2adffa2d5658af44c3d1edd70/

 

https://www.youtube.com/watch?v=PaCfse9jb5w

 

друга култура

 

https://www.youtube.com/watch?v=PjEMsyyVfGg

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

друга култура

 

Добре, че във Викито няма статия за български затвор. Със снимки. Тогава ще се чудим за каква "култура" става въпрос.

Ференги

И като има Викито благи снимки от руските колонии та какво?

Ето и други снимки от руски колонии непопаднали в рускоезичното Вики:

https://i.ytimg.com/vi/sPIbMNciYM8/hqdefault.jpg

https://takiedela.ru/wp-content/uploads/2015/07/Black-Eagle-007-1280x853.jpg

 

скайспирит

И какво им има на тези снимки? Стандартни мерки при колониите с особено строг режим, където лежат тежки рецидивисти  и убиици. Казват, че 20 години присъда при този режим е по-тежка от смъртната. 

Като си тръгнал, дай снимки на американска компютъризирана тюрма - индивидуални клетки 1.8 х 2.4 м, искрящо бял бетон, осветлението никога не се гаси. При тежките режими се допуска 30 мин. разходка на ден. Има психологически изследвания, че след 10 години човек при такива условия регресира до състояние на фикус в саксия.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Дани, явно не разбираш.Освен Ермитажа,Достоевски и МХАТ руската култура са и блатните.Традиции от преди монголите.Сицилианците са юноши бледни сравнени с историята още от Соловей Разбойник

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Дани, явно не разбираш.

 

Напълно възможно. Не разбирам например генерализациите. Особено, когато се говори за "култура". Тя, "културата" в наказанията на индивидите, може да е наистина уникална, но сравнена с чия "култра"? Англосаксонската ли? Българската ли? Турската ли?

Бронщайн
снимка на Бронщайн

дал съм ти актуалният руски НК.Чети

Васик

Съмнителна му е физиономията

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Друго си е ако физиономията му беше като на Пеевски. Можеше в УС на Газпром да го поканят вместо да го съдят.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Гепи Барни

 

https://cyberleninka.ru/article/n/ukorenennost-tyuremnyh-i-kriminalnyh-praktik-v-kulture-sovremennogo-rossiyskogo-obschestva

а това е култово,ексклузивно,

http://rapsinews.ru/incident_publication/20110617/253160235.html

Ференги

Уилан е задържан с флашка, която му предал приятел от московския хотел "Метропол".

Всеки може да цопне в подобен московски "приятел", Чепиги и Мишкинци дал Бог по техните широти и дълготи. Добра идея е обаче нормалните хора да ги заобикалят, така, както е добра и идеята да се избягва Гвинейския залив и водите близо до Сомалия.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

не точно

 

Арестант — руководитель службы безопасности в американской компании BorgWarner, которая занимается производством комплектующих для автомобилей.

По словам адвоката Владимира Жеребенкова, его доверитель приехал в Россию в декабре 2018 года на свадьбу своего знакомого и остановился в гостинице в центре столицы. "Уилану был передан флеш-накопитель с культурологической информацией, которая его очень интересовала. Там были фотографии и видео культурной важности, но на флешке также были и секретные данные", — говорил адвокат.

 

http://rapsinews.ru/judicial_news/20200525/305841580.html

Бронщайн
снимка на Бронщайн

https://www.borgwarner.com/home

 

евфемизмите на адвоката за липсата на политическа съставляваща означават едно-апелира че става дума за промишлен шпионаж

 

https://www.borgwarner.com/technologies

Калпазанче

Ответен удар. Ще има замени. ..

Ференги

Точно така.

Чини ми се сделката ще бъде американците да си получат човека и да "пропуснат" да конфискуват нечиии активи.

ПГеоргиев

И ще му ги дадат. 

Може да е чист като сълза, но в този случай няма да има сълзи и сополи, като при израелката Наама Исахар, която бе осъдена за контрабанда на наркотици, а после помилвана от Путин, след срещата му с Биби Натаняху.

Ще му ги дадат защото е американец. 

Ще му ги дадат заради Виктор Бут, заради Мария Бутина, заради масата руски граждани, намиращи се в американски тюрми по скалъпени обвинения. 

А може и да е шпионирал и да се е обосрал.

Ще поработи няколко години в някоя изправителна колония и ако оцелее, може да пробва да го заменят с някой руснак.

Тук едва ли ще се разчита на добротата и човечността на Владимир Владимирович. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

дал съм ти актуалният руски НК.Чети

 

Няма кво да го чета. Просто ми кажи, че там пише "каторга".

bay Dragan

Много рядко се случва признание в шпионлък. Отрицание до край.

Колко време, оперативни и технически служби,  контраразузнавачи са работили. само ОР водещ разработката знае . Иска се голямо търпение. Може би и години минават за да го хванат " на калъп ". Но едно е сигурно - агентът е направил поне една грешка за да предизвика подозрение . От там нататък всичко е време, работа и майсторлък. Пък може и източвикът дал инфото да е превербован от службите.

Това не е ала-бала работа.

 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

ж., само ед. Заточение с тежък физически труд. Изпращам на каторга. Осъден на каторга. Отивам на каторга.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×