Quantcast
Русия създала хиперзвуково оръжие по вина на САЩ | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Русия създала хиперзвуково оръжие по вина на САЩ

3 280

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е била принудена да създаде хиперзвуково оръжие, след като САЩ се оттеглиха от Договора за борба с балистичните ракети (ДББР) през 2002 г.

"Оттеглянето на Съединените щати от ДББР през 2002 г. принуди Русия да започне да разработва хиперзвуково оръжие.Трябваше да създадем тези оръжия в отговор на разгръщането на американската система за стратегическа противоракетна отбрана, която всъщност можеше да неутрализира, да заличи целия ни ядрен потенциал в бъдеще ", каза Путин по време на видеоконференция с Херберт Ефремов, почетен директор и генерален дизайнер на руския разработчик на ракети „Машиностроене“ ", предаде РИА Новости.

Президентът заяви, че Русия е излязла от изоставането от останалите страни в разработването на най-новите оръжия и е достигнала до притежаване на най-модерните съвременни оръжия в света.

"Неведнъж съм казвал, че в продължение на десетилетия трябваше непрекъснато да наваксваме, както знаете много добре. Отначало това се отнасяше за ядрено оръжие, след това за стратегическа авиация на далечни разстояния и след това за междуконтинентални ракетни технологии, които специалистите наричат средства за доставка ", заяви Путин.

"И сега, за първи път в съвременната ни история Русия има най-модерните видове оръжия, които в пъти превъзхождат по сила, мощност, скорост и най-важното - точност всичко, което е съществувало и съществува днес. Никой в света няма такова оръжие. Все още не, все пак ", каза президентът.

Путин добави, че Русия е положила всички усилия за постигане на международни споразумения за спиране на стратегическото развитие на хиперзвуковото оръжие от 2001 г., когато се проведоха първите изпитания на хиперзвуков блок на космодрума Плесецк, но никой не се вслушал в призивите му.

"През следващите години ние положихме всички възможни усилия да постигнем споразумения със САЩ за спиране на работата по стратегическа противоракетна отбрана или за нейното съвместно изпълнение в райони, застрашени от ракети, включително с участието на европейски държави. Всички наши опити обаче бяха напразно ", каза Путин./БГНЕС

60

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

От САЩ до Русия се отчитат рекорди по заболеваемост от COVID-19

30.10.2020

Обновена

2433 18
5G: САЩ и Балчик поведоха битка срещу нечистата мрежа

30.10.2020

ПЕТЬО ЦЕКОВ

3874
САЩ обмислят ракети в Европа, за да сдържат Русия

28.10.2020

3832 97

Коментари

Страници

hamel

Америка винаги е стимулирала научно-техническия и сексуално-техническия прогрес

Минувача
снимка на Минувача

Имаше съобщение, че и в САЩ разполагат с подобни свръхбързи ракети. 

Нямаме повод да се радваме.

hamel

Имаше съопштение, че Дончо съопшти, че Америка има такова оружие, което даже той не е виждАл. Ja ja

Минувача
снимка на Минувача

https://pik.bg/%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B7%D0%B2%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D0%B5-news961278.html

 

Bacho Кольо

Лично ти- никакъв.

По рождение....

d5555

Браво Путин е велик!

Светозар

Звонит Лавров Шойгу и говорит:

– Слушай, Кужугетович, не бей по Нью-Йорку, у меня там дочь живет.

Шойгу, возмущенно:

– Блин! Песков просил по Лондону и Парижу не бить, Медведев – по Берлину, Мизулина по Бельгии, Жириновский по Швейцарии... Другие наши звонили, список большой. Лавров, куда бить-то тогда в случае чего?

– Ммм, ну долбани по Воронежу, там наших точно нет.

Boris65

Буш удари с 3 самолета по Ню Йорк и  спечели избтрите... Доста народ загина ама целта оправдава средствата. 

Светозар

Да бе, и аз се чудя на Корнелия Нинова какво прави синът й Рафаел в Ню Йорк. Нали пак идват избори и Тръмп може да удари с 5-6 самолета Ню Йорк, за да спечели и той изборите!

Epikur

 

 Можеш ли да дадеш информация, защо синът на Нинова се нарича Рафаел?  Това ми се струва еврейско име, или име на италиански циганин!?  Доколкото съм чел, нито Нинова, нито мъжа й са евреи, или цигани, дори имената им нямат нищо общо с имената на този Рафаел!?

Светозар

Не знам и не ме интересува. Това са прекалено лични неща. Тяхна си работа. Да са живи и здрави.

Epikur

 

  Ще ти обясня, но твърде жалко за теб,  защото показва твърде нисък умствен капацитет, или в ранна възраст слаби възможности за повишаване на интелектуалната култура. Ти определи, кое от тях е вярно.

   Епикур(или Epikurus) е древногръцки философ, написал доста книги, до нас са достигнали не много. Епикурейци се наричат онези, които се смятат за последователи на естествените човешки желания, нужди и инстинкти, но това не е съвсем точно, защото древния философ не е проповядвал това. На това определение подхожда повече Маркс, който е казал :"Нищо човешко не ми е чуждо".

   Аз разбира се не определям принципите си в живота нито по Маркс, нито по Епикур.  Простата истина е, че съм прочел доста от древния грък и съм решил да приема за никнейм неговото име. Каприз!

      А ти с този коментар показваш че нивото във в-к "Сега" се понижава.  Това не е добре. Бих те посъветвал да преминеш в "Пик". Там ще си гениален коментатор и ще си на почит и уважение.

Boris65

Един от комуничтическия род на светли зарове учеше в Висшата партийно Профсъюзна школа в Киеф. 

nobody2

когато президент каже

никой в света няма такова оръжие

и когато пикаджия каже

и друг разполага с такова оръжие

на кого да верва човек? се пак?

ppipi7766

Дано не се случва, но при един конфликт РФ ще "достави" на САЩ и те ще си "имат".

Epikur

 

   Разсмя ме коментара на "ppipi7766", но е точен. Все пак, дано не се случва, бих повторил и аз.

dembik

На онзи, който ти каже "Их там нет".

Irresistible
снимка на Irresistible

Тази грамофонна плоча се изтъкра вече и изобщо няма да помогне на Зануления да си вдигне увехналия... ммм... рейтинг.😂

Irresistible
снимка на Irresistible

@prof_preobr

 

Оружие ракеты ракеты танки флот победа война оружие победа танки ракеты победа оружие оружие оружие ракеты война победа аналогов нет.

Вы ознакомились с содержанием примерно любого выступления Путина.

mi6osp.

Хиперзвуковите оръжие е един от несиметричните отговори, с които Русия обезценява двайсетина пъти по-големия военен бюджет на САЩ. 

Всички нови руски оръжия са реализация на разработки на СССР. 

Парадоксално е, че след студената война тези разработки бяха продадени на САЩ, но там се оказаха без потенциал за реализацията им. 

Впрочем, резултатите на САЩ от т. нар.  "стратегическа отбрана" се оказаха практически нулеви.

Сега в САЩ все по-често се говори, че в края на краищата Русия е спечелила студената война. 

Epikur

 

  Ако е точно така, това означава, че руския военно-интелектуален потенциал е несравнимо по-висок от американския. Защото следва да отчетем, че парите които се изсипват в техния военен бюджет, също са несравними с руските. Въпреки това, въпреки че в края на миналия век, след разпада на СССР те бяха "със свалени гащи", Елцин допускаше американски военни до най-секретните съветски бази, бившия СССР беше разграден двор. Дори самите американци бяха смаяни от това саморазобличаване, писаха го в техни медии, споменава се и в съвременни романи. Доста от известните им военни специалисти избягаха в чужди държави. Затова е изумително как при Путин те се съвзеха и за сравнително доста кратко в исторически план време, напреднаха неудържимо...!?

    

nebenebe

Борба за време. Русия е принуждавана да се въоръжава.

gayo

Русия е принуждавана да се въоръжава.

впоследствие ще бъде принуждавана и да яде оръжията си

inventus

Не леж на тази кълка драги! Който има пищоф и патрони обикновенно яде  хляба на този който който го има а със пищовите и патроните нещо не му се е получило.. Щото на него така или иначе вече не му трябва по причина че не е жив.

Платон
снимка на Платон

Тва се да дрънкаш оръжие и да пищиш непрестанно за война само рассия-радная го мое... Се за мирни цели и по принуда оръжието. После оти немало приятели... 

mi6osp.

Нещо си се объркАл, партнер.

В 700 военни бази на чужда територия по света американците дрънкат оръжие.

САЩ имат 14 самолетоносача (повече от колкото имат останалите държави общо), а това са чисто нападателни оръжия. 

САЩ са с военна доктрина, която предвижда първи  те да ударят, включително с ядрено оръжие, включително срещу граждански обекти.

За един век САЩ са водили над 100 войни, всичките на чужда територия.

Е,за същият век САЩ нямат спечелена самостоятелно война, с изключение на акциите срещу джуджета Никарагуа и Панама. 

Сериозно си се объркАл, партнер. 

 

pgp

Може да се добави и акцията на САЩ срещу джуджето остров Гренада през 1983 когато хамериканците свалят от власт комунистите подкрепяни от Куба и соц. лагера. Даже е имало и военни съветници от НРБ.

Хулиган

Първо хиперзвуково, после мегахиперзвуково.

Докато биороботите блеят, пазарувт, зяпат телевизора и плащат данъци, онези с лампазите и присъдружните им търговци доволно потриват ръце...

http://www.drago.info/index.php/2018/02/04/kmeta-prikazva-s-voennen-dostavchik/

дрибъл

 

 

 

                                                           . После оти немало приятели... 

 

                                      С таквизи приятели душмани не ти трябват.

дрибъл

 

 

 

                                                        😁

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш