Медия без
политическа реклама

Президентът на Сърбия се появи на откриването на мост

Новината, че Вучич има здравословни проблеми, бе потвърдена от сина му Александър, но самият той отрече

28 Апр. 2023Обновена
На фона на информациите за проблеми със здравето Александър Вучич се появи на откриването на мост

Сръбският президент Александър Вучич се появи в град Сокобаня на церемонията по откриването на мост. Така той опроверга съобщенията, че има сериозни проблеми със здравето.

Новината, че Вучич е бил приет по спешност в болница, бе съобщена от редица медии в западната ни съседка и на практика бе потвърдена от сина му Данило Вучич. Последният пусна пост в "Инстаграм" с текст: "Татко, пожелавам ти да си жив и здрав." След което е пуснал два цитата: "Нашите гробове ще продължат да се бият с тях" и "Престолонаследникът е погребан жив".

Според опозиционери Александър Вучич е бил хоспитализиран в местната ВМА, като това се случва за втори път в рамките на 20 дни.

Изданието "Ало" обаче се усъмни, че сръбският президент е точно в тази болница, тъй като е в конфликт с ръководството ѝ.

Официалните сръбски власти обаче отрекоха информациите за влошаването на здравето на Вучич. Пред “Данас" те подчертаха,  е Вучич е в добро здравословно състояние и днес заминава на планирана обиколка в района на Заечар.

Въпреки това съмненията остават, тъй като заместник-председателят на Скупщината на Сърбия Сандра Божич също пожела възстановяване на Вучич. "Пълна подкрепа за Вучич! Знаем, че не щади себе си, че живее и диша за Сърбия", написа тя.

Ключови думи:

Сърбия, Александър Вучич

Още по темата