Quantcast

Медия без
политическа реклама

Престъпна група превозвала ВИП мигранти с частни самолети

Трафикантите прибирали по 10 000 евро на "пасажер"

15 Септ. 2022Обновена
Pixabay

Италианската полиция съобщи, че е разбита е международна престъпна група, превозвала мигранти в Западна Европа с частни самолети, съобщи БиБиСи. 

Арестувани са петима  - италианец, тунизийка и трима египтяни. Трафикантите са снабдявали клиентите си с фалшиви дипломатически документи на карибската островна държава Сейнт Кийтс и Невис. Полицията има данни, че престъпната група е таксувала около 10 000 евро на човек. 

Петимата заподозрени са арестувани в Рим и Брюксел, а други двама се издирват. 

Арестите са част от голямо международно разследване, в което си сътрудничат Италия, Белгия, Германия, Австрия и Франция, а също и агенции на ЕС и САЩ. В рамките на разследването са били документирани пет отделни кацания в Италия, Германия, Франция, Австрия и Белгия. Белгийската полиция е конфискувала два частни самолета на стойност 426 000 евро. 

Вероятно във връзка с международната престъпна група в понеделник в Поморие на яхта бе задържан български гражданин, представящ се за посланик на Сейнт Кийтс и Невис, който издавал фалшиви документи на чужденци.

 

Българин, издирван за измама с документи, е арестуван на яхта в Поморие, съобщи БНТ.  Срещу 53-годишния Полихрон Луков има издадена Европейска заповед за арест от прокуратурата в гр. Велс, Република Австрия. Мъжът е обявен за международно издирване в края на юли.

 

Ключови думи:

трафик, мигранти

Още по темата