Quantcast
Българин е задържан на яхта в Поморие по заповед на Австрия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Българин е задържан на яхта в Поморие по заповед на Австрия

Мъжът Полихрон Луков е мамил чужди граждани с фалшиви документи, като се е представял за посланик
Обновена
6 126
 МВР
Задържаният българин е поддържал висок стандарт и луксозен начин на живот.

Българин, издирван за измама с документи, е арестуван на яхта в Поморие, съобщи БНТ. Срещу 53-годишния Полихрон Луков има издадена Европейска заповед за арест от прокуратурата в гр. Велс, Република Австрия.

Мъжът е обявен за международно издирване в края на юли. Установено е, че той набавял и предоставял фалшиви лични документи - дипломатически паспорти на чужди граждани, както и испански лични карти на част от тях. Пред пострадалите Полихрон Луков се представял с друга самоличност, въвеждайки ги в заблуждение, че е посланик на Федерация Сейнт Китс и Невис.

По този начин мъжът заблудил пострадалите, че може да присъди дипломатически статут, както и да им издаде задгранични паспорти и автомобилни регистрационни номера. Измамените чужди граждани са повече от 10. Общата стойност на настъпилата щета възлиза на 334 000 евро.

По време на задържането си, Луков първо, се е представил за чужд гражданин. Твърдял е, че не знае български език и е поискал преводач от френски или испански. Задържаният поддържал висок стандарт и луксозен начин на живот. Във финалната част на операцията на място са присъствали и представители на австрийските служби. При претърсванията на два адреса, яхта и два автомобила с фалшиви дипломатически номера са иззети множество фалшиви документи, удостоверения и печати, съобщават от МВР.

Окръжната прокуратура-Бургас е задържала Луков за срок до 72 часа, като предстои държавното обвинение да поиска от съда да бъде постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Още

Гълъб Донев се надява на обрат за Шенген след 6 дни

09.12.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1808
Детето чудо Елизабет Холмс скрои лъжа за $9 млрд.
Румъния протестира срещу Австрия заради шенгенския блокаж

09.12.2022

1790