Медия без
политическа реклама

Премиерът на Черна гора пропусна среща с Радев в Подгорица

Напълно естествено е държавният глава да откаже среща, за която домакинът не е готов, коментираха от "Дондуков" 2

18 Юни 2024Обновена
Милойко Спаич и Румен Радев
БГНЕС
Милойко Спаич и Румен Радев

Напълно естествено е държавният глава да откаже среща, за която домакинът не е готов. Това коментираха от прессекретариата на президента Румен Радев несъстоялия се разговор с премиера на Черна гора Милойко Спаич, цитирани от БТА.

Черногорският премиер Милойко Спаич въобще не се е появил на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи часове по-рано черногорското издание "Виести". Водената от българския държавен глава делегация е напуснала сградата след четири минути чакане.

Официалното посещение на Радев в Черна гора започна вчера с тържествена церемония пред президентския дворец "Плави дворац". Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати в столицата от президента Яков Милатович.

"С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения дневен ред. По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщиха от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на TUI. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща".

TUI Group е немска компания за отдих, пътувания и туризъм, една от най-големите в света.

Посланик на България в Черна гора е скандално известният дипломат Стефан Димитров, който беше уволнен два дни след като беше назначен за външен министър от служебния премиер Димитър Главчев. Оттогава Главчев съвместява двете длъжности.

Партньори на черногорския премиер Милойко Спаич са Андрия Мандич, президент на крайнодясната просръбска "Нова сръбска демокрация", и Милан Кнежевич, настоящ президент на проруската "Демократическата народна партия". Двете партии се договориха със Спаич да влязат в правителството до края на 2024 г.

Просръбските и проруските партии в Черна гора от години спъват напредъка на страната по пътя към членство в Европейския съюз с помощта на Сръбската православна църква (СПЦ), която участва активно в опита за преврат в Черна гора през 2016 г.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата