Медия без
политическа реклама

Преднината на Тръмп пред Байдън става все по-категорична

Последни проучвания дават 5 пункта повече на бившия президент пред настоящия

05 Февр. 2024
Тръмп засилва надеждата си да се реваншира срещу Байдън през ноември
ABC News
Тръмп засилва надеждата си да се реваншира срещу Байдън през ноември

Серия социологически проучвания показаха през изминалата седмица, че републиканският претендент Доналд Тръмп води пред президента Джо Байдън девет месеца преди изборите през ноември, което увеличава вероятността от рязък завой в американската политика.

Национално проучване на телевизионната мрежа NBC, публикувано в неделя, сочи, че Тръмп изпреварва Байдън с 5 процентни пункта, като 47% от регистрираните избиратели подкрепят бившия президент срещу 42% за действащия президент. Може би по-важно е, че проучването разкрива огромна разлика от 20 пункта между Тръмп и Байдън по въпроса кой би се справил по-добре с икономиката.

Проучване на световната телевизионна мрежа CNN, проведено от SSRS и публикувано в четвъртък, разкри малко по-малка, 4-процентна преднина в полза на Тръмп - макар че според социологическата агенция тази тенденция по същество не се е променила от есента.

Анкетата на NBC показва, че 37% от гласувалите за Байдън продължават да го одобряват, докато проучването на CNN показва, че 59% имат неблагоприятно мнение. Но и показателите на Тръмп не изглеждат много по-добре - анкетата на CNN-SSRS показва, че 55% имат негативно мнение за бившия президент.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Тръмп, Джо Байдън