Quantcast
Орбан: Богатите в ЕС ни взимат по 6 млрд.евро, а ни дават 4 млрд.евро | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Орбан: Богатите в ЕС ни взимат по 6 млрд.евро, а ни дават 4 млрд.евро

Всъщност те се възползват най-много от единния европейски пазар и е лицемерно да очакват да сме благодарни за това, добавя той
Обновена
10 499
 ЕПА БГНЕС архив

По-богатите държави от Европейския съюз, водени от Германия, получават около шест милиарда евро годишно от Унгария под различни предлози, докато Будапеща взима по четири милиарда евро от бюджета на Общността. Това заяви министър-председателят на страната Виктор Орбан в отговор на изявленията на бившия лидер на германските социалдемократи Мартин Шулц, предава Агенция Фокус. Последният от години атакува Будапеща заради защитата на границите и отказа й да приеме мигранти, твърди още Орбан. 

Унгария и Полша твърдят, че върховенството на закона не може да бъде условие за достъп до европейски бюджетни средства и европейския план за възстановяване от коронавируса. И двете страни са категорични, че механизмът съдържа неясни определения и двусмислени термини без ясни критерии, на които да се основават възможни санкции.

В интервю за Дойче веле Шулц обвини унгарското правителство в репресии над медиите, антисемитизъм и печалбарство. По-късно Орбан отговори, че журналистите в Унгария имат по-голяма свобода от германските си колеги. Що се отнася до твърденията за антисемитизъм, Oрбан отговори, че "в Германия продължава да се наблюдава открит антисемитизъм и тормоз на евреи" и че е немислимо това да се случи в Унгария, разказва и БГНЕС.Премиерът на Унгария каза още, че най-голямата лъжа на Шулц е за разпределението на парите на Европейския съюз. 

„ Шулц и много германци се преструваха, че дават пари на бедните и следователно са в дефицит. Всъщност те се възползват най-много от единния европейски пазар. Те дават пари от печалбите си на други членове чрез бюджета на ЕС и много от тях отново попадат в техните ръце. Лицемерно е да очакват да сме благодарни за това", добави Орбан. "Членството на Унгария в ЕС не струва на Германия нито цент, те печелят от нас", каза Орбан. 

Предимството на Германия е, че Западна Германия успява да събира капитали в продължение на 45 години, докато „Унгария е постоянно ограбвана от съветските комунисти“, добави унгарският премиер

104

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Държавите в ЕС могат да купуват "чужди" ваксини

22.01.2021

Обновена

4440 157
Германия: Северен поток 2 остава въпреки САЩ и случая с Навални

22.01.2021

6450 60
Германия удължи локдауна до 14 февруари

20.01.2021

Обновена

1508 8

Коментари

Страници

Светозар

Има лесно решение - излизаш от Европейския Съюз и влизаш в Съветския съюз.

Успех. (А Георги Марков, известен и като агент "Николай" от ДС, ще си хвърля ушанката от радост.)

geo_19

Великобритания даде пример. 

ПероВТ

Унгария не я мислете - със сигурност успява по-добре от нас да защити интереса си. Двата ни милиона емигранти произвеждат годишно за приелите ги държави над 66 милиарда евро БВП (средно за ЕС е 33 000 евро ,  за Германия - над 40 000). Ако имаха условия и работеха за България, щяха да създават по 8 000 евро БВП - 16 милиарда евро. За наша сметка са разходите за подготовка и обучение на емигрантите, от които у нас идват към 1 милиард евро годишно. Към партньорите отпътува неинвестираната в БГ печалба (минус ДДС и 10% корпоративен данък) от търговските вериги, банките, енергоразпределенията, мобилните оператори, добивната промишленост, веригите бензиностанции и още няколко сектора. Ако бяха българска собственост,  както преди 1944-та, тящеше да се инвестира и създава работни места тук. Печелим от еврофондовете - според Андрей Новаков 5,5 пъти повече от вноската ни  от около 500 млн. евро - значи 2,6-2,7 милиарда годишно. Като ги сложим на кантара, само изнесената печалба от изброените сектори ще да е 3-4 пъти повече. Имаме безспорни нематериални ползи като свободата на пътуване,  достъп до качествено образование,  демократични свободи, гаранции за националната сигурност... 

Sine_metu

Пон., 30/11/2020 - 20:53 (нов)

ПероВТ

 

Приятно е да виждам и други със запазен разум след 30 г. лоботомия.

Само си оправи мерника с годината, докогато собствеността е наша.

У нас всичко е 100% българско към 1990. Далеч повече, отколкото преди '44

ПероВТ

Съзнателно исках да избягна обвиненията в соцносталгия. Затова взех за пример предвоенна България. Източването на държавата от чуждия капитал е такова, че банкерът Буров със сигурност се върти в гроба. По негово време всеки българин не е плащал данък търговски вериги от 5-10 лева дневно, да не говорим за банките, телефоните, енергото и още, и още. Всеки невярващ може да вземе бял лист и молив и да изчисли - 5 милиона по 7 лв. дневно пазаруване по 365 дни прави близо 13 милиарда годишно. Печалбата е около 20% и нагоре - ето ви само дотук равностойността на "Европа дава пари" (ако одобри проектите, разбира се). Отделно печалбата от продажба на свои продукти, заместили българските, отделно - от в пъти по-ниските заплати на служителите за същата работа като в Германия, например. Ако не знаем какво губим и какво печелим не можем да говорим за национална политика, било дясна или лява.

RAICHOM

Напускай бре, Орбане, БТР️ ли чакаш да те поведе?! https://btr.bg/bg/dokumenti/kratkata-versiya-na-programata-btr.html

Дан Колов

Чака отровното трио..

Светозар

Абе Орбан кога се ваксинира с руската ваксина Спутник?

Кара Колю

Още не е! Нали виждаш, че е жив?

танас

E та тази организация не е създадена с хуманни цели.Нали това е идеята : едни да са господари,други слуги.Нищо ново.

Luckbox

Не, не, не Орбан не мога да го дишам, защото е същия пишман патриот като нашите - от една страна голям патриот, от друга страна върти як бизнес с унгарски паспорти. Това е публична тайна в Унгария. Отделно и той е малко като Бойко - все някой друг му виновен за проблемите в Унгария, а той е на власт от 10-20 години. 

Обаче и "Като не му харесва да напуска ЕС'' е дълбоко погрешно и комплексарско - Унгария е част от ЕС, Меркел не е шеф на Орбан и всяка страна от ЕС има право да иска от ЕС да се промени (или да не се променя) в дадена сфера. 

usmivko

Има и по лесно решение!

Премахваш корумпета, пияни ишиаси и соросоиди и можеш да си направиш единен ЕС без разделение.

Светозар

На Орбан му остана само корумпетата да премахне, т.е. себе си!

usmivko

Това финасовият спекулант Сорос ли го казва? Напиши си в търсачката какво е люксилийкс, футболлийкс и после давай съвети. Ако много те сърби вземи си десетина мигранти, а не да правиш неадекватни коментарии.

ГАМЕНЧЕТО

Мачкай Орби, мачкай с левачката. Да се знае: с пари всеки може.

mi6osp.

 Най-после някой не издържа и обяви гръмогласно тази твърде неприятна за бедните държави особеност на разпределението на средствата в ЕС.

Има и по-лошо - бедните държави в ЕС не са партньори на богатите, а са пазар на техните стоки и източник на квалифицирана работна ръка. 

noooo1

А и като ти забранят някой друг блок на АЕЦ или някой друг поток и работата съвсем се размирисва.

Светозар

Ами на бедните държави, след като им вземат повече, отколкото им дават, да си излизат от ЕС и да останат под пари!

Мариана Кълвачева

Все някога ледовете ще започнат да се топят.

По-умните ще се осъзнаят по-рано, а някои упорито ще продължават да настъпват мотиката за пореден път.

Разбира се, ние сме от последната група.

Участвахме в разгрома на социализма, що пък да не му разкажем играта и на капитализма, в този му уродлив и нечестен вид.

Защо от ЕС считат за много хубаво да се разпадне СССР, но не допускат в никакъв случай да се разпадне и жалкото му подобие ЕС.

По какво ЕС се различава от една Югославия, например.

Не, не са въпроси, а констатации.

Орбан го плюят първо защото е прав, и второ - ... защото си изплати външния дълг и сега от Световната банка си гризат задниците.

wreckage
снимка на wreckage

Орбан го плюят първо защото е прав, и второ - ... защото си изплати външния дълг и сега от Световната банка си гризат задниците.

не е праф и не е изплащал никъф дълг. Ако го беше изплатил, маджарите щеха да го очистят, както моканите очистиха Чаушеско.

Мариана Кълвачева

Ако имаш информация, с която да ме обориш, дай я.

Иначе ще си помислим, че възразяваш по индукция.

-

Чувам, че Ван Дайк почнал тренировки, вярно ли е? Абе тия хора каква медицина имат.

Преди години у нас само професор Шойлев оперираше спортни менискуси.

Да, но коляното го режеха на 20 см и отваряха големи рани. Тогава чухме, че Румениге го оперирали в Германия с някакъв нов метод и оставала само една дупка от сондата. на всичко отгоре той почна да тренира след две седмици. А у нас се въстановяваха с месеци.

Както и да е, отплеснах се от темата.

Светозар

Днес ЕС се разпада. (Ура, Ура, Ура!)

България какво ще прави утре?

Мариана Кълвачева

Светльо, обикновено публикуваш и документ към статията, сега няма.

А иначе, какво ще прави България ли, ами каквото правеше миналия път.

Светозар

Може ли да разкажете как беше "миналия път", сигурно е било голям купон.

Дан Колов

Голям купон беше - детството ми мина по опашките за хляб..Чакал съм до три часа за 2/два/ хляба. Срам и позор за комунетата тогава..

wreckage
снимка на wreckage

Ако имаш информация, с която да ме обориш, дай я.

https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/11442886/2-22102020-BP-EN.pdf/a21ffbf8-09c9-b520-8fa9-6e804146bf0f

https://www.reuters.com/article/hungary-budget-idUSL8N2FQ2HU

https://www.economy.com/hungary/outstanding-public-debt

 

Aniki

Чувам, че Ван Дайк почнал тренировки, вярно ли е?

не, не е вярно 

noooo1

Орбан може да е всякакъв, но Унгария има почти три пъти по-голям БВП на глава от населението в сравнение с нас. И в Унгария има корупция, но никой не може да се сравни с БайХ и шайката МУ.

Светозар

Още една причина Унгария да излезе от ЕС, защото има какво да крадат от нея европейците.

Ще дадат и положителен пример на България, която да последва светлия им пример и да се избавим най-накрая от европейския колониален гнет.

Luckbox

Това с 3 пъти по-големия БВП на калпак просто не е вярно - има куп източници, разгледай ги. 

Също така, Унгария е страната в ЕС (от бившия Източен блок), чието БВП се увеличи най-малко спрямо другите страни от региона точно по времето на управлението на Орбан. Отново - статистика колкото искаш по темата. 

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш