Quantcast
Френски журналисти протестират срещу закон за глобалната сигурност | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Френски журналисти протестират срещу закон за глобалната сигурност

1 414
 EPA/BGNES
Вътрешният министър Жерал Дермален по време на приемане на закона

Хиляди журналисти излязоха на протест във Франция срещу оспорван закон за глобалната сигурност, който съдържа забрана да се снимат лицата на полицаи по време на операция. Според журналистите мярката ограничава свободата на словото и информирането, съобщи БНР.

Поне 20 протестни демонстрации са се провели днес във Франция срещу закона за глобалната сигурност, гласуван в петък от Националното събрание. В Париж протестът събра хиляди журналисти, правозащитници и някои активисти от "жълтите жилетки". "Глобална сигурност-минимална свобода",  "диктатура на път", " "Снимките не убиват", гласят някои от лозунгите.

Митинги е имало и в Лил, Марсилия, Монпелие, Ница. Журналистите оспорват член 24 на закона, който въвежда едногодишна присъда и глоба от 45000 евро за злонамерено показване на снимки и кадри с лица на полицаи по време на операция.

Според националния профсъюз на журналистите това е стъпка към полицейската безнаказаност и укриване на полицейското насилие.

Водещи медии излязоха с обща декларация срещу закона, след като двама техни колеги бяха арестувани по време на протест във вторник. "Никой няма да забранява на гражданите да снимат", се опита да увери френският вътрешен министър Жерал Дарманен.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Франция изисква цифров данък от онлайн технологичните гиганти

25.11.2020

514 4
Голям брой новозаразени в Германия въпреки локдауна

25.11.2020

Обновена

7903 18
Протестиращи срещу локдауна се сблъскаха с полицията пред МС

25.11.2020

Обновена

6072 98

Коментари

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

И франсетата коват мракобесни закони в мътните епидемични времена. По-добре направо да забранят гледането към лицата на полицаите. А най-добре да направят като в България- да маскират полицаите като нинджи и да премахнат всички идентификационни знаци. После който си няма работа, да снима колкото иска.

Аладар

    САЩ и Украйна се обявиха против резолюция на ООН осъждаща възхваляването на нацизма пак под предлог че така се нарушава свободата на словото.

    А ний заради тях спряхме Южен поток. Украйна освен това сменя руските имената на руското малцинство с украйнски.

https://www.bbc.com/ukrainian/ukraine_in_russian/2016/11/161119_ru_s_un_resolution_ukraine

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Милицията - биещото сърце на Партията. Макрон, ако сте забравили дойде от банките на Ротшилд.
В Беларус лошият Батька бие прогресивните протестиращи против режима, в Париж демокрацията въвежда ред сред жълтите жилетки с водни оръдия, гумени куршуми, палки, шокови гранати, сълзотворен газ, жандармерия и други хуманни средства. У нас същата работа. И ако не хвалиш НЕГО те погва Каренин, НАП, митници, енергото, ВиК и банките.

Хулиган

Френски журналисти протестират...

А сега си представете Бойко Василев, Иво Никодимов и още цяло ято мисирки излезли да протестират...

.....................................

http://www.drago.info/

Алиса в странат...

Това в България не може да се случи.

Влез или се регистрирай за да коментираш