Медия без
политическа реклама

Берлин нападна Тръмп заради президентските избори в САЩ

Налице е безскрупулен опит да се посее съмнение за валидността на вота, обяви немският външен министър Хайко Маас

06 Септ. 2020
Хайко Маас
ЕПА/БГНЕС
Хайко Маас

Германският външен министър Хайко Маас заяви, че Доналд Тръмп се опитва да посее съмнение относно президентските избори в САЩ, като призовава своите привърженици да гласуват два пъти, което е незаконно.

„Дължим невероятно много неща на Съединените щати и страната остава един от най-близките ни партньори, но ..., смущаващо е да видим, че американски президент смята, че може да се нуждае от такъв ход“, казва Маас пред „Билд“, цитиран от БГНЕС.

"Уверен съм, че добрият разум на американците ще осуети този безскрупулен опит да се посее съмнение относно валидността на изборите с по-късна цел вероятно той да не приеме поражението", добави той.

По-рано тази седмица Тръмп заяви, че избирателите могат да използват гласа си по пощата и след това също да гласуват в избирателна секция като гаранция, като длъжностните лица ще трябва да решат кои от бюлетините да отчетат.

Има съмнения, че президентът може да не приеме евентуално свое поражение на изборите през ноември, тъй като многократно обвинява опонентите си от Демократическата партия, че правят всичко възможно, за да подправят резултата.

Отношенията между Тръмп и германското правителство стават все по-обтегнати по редица от въпроси, особено по разходите за отбрана.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата