Медия без
политическа реклама

Арестуваха и пуснаха Доналд Тръмп

13 Юни 2023Обновена
Привърженик на Донадл Тръмп.
БГНЕС
Привърженик на Донадл Тръмп.

Си Ен Ен съобщи, че федерални шерифи са арестували Доналд Тръмп при пристигането му във федералния съд в Маями около 19 часа българско време.  Днес бившият американски президент се изправи пред  федералния съд. Срещу него са повдигнати 37 обвинения. Арестуван бе и помощникът на Тръмп Уолт Наута. Изслушването бе закрито за фотографи и телевизии. Няколко часа по-късно Тръмп бе освободен без допълнителни ограничения. 

31 от общо 37-те обвинения срещу Тръмп са свързани с шпионаж. Разследването, водено от специалния прокурор на Министерството на правосъдието Джак Смит, се върти около секретни правителствени документи, които Тръмп е държал след края на мандата си в Белия дом през януари 2021 г. Тръмп отрича всички неправомерни действия и твърди, че разследването е политически мотивирано, припомня Си Ен Ен.

По-рано Тръмп каза в радиоинтервю, че президентската администрация го атакува, тъй като анкетите продължават да показват спад в общественото одобрение за президента Джо Байдън и защото демократите не могат да спечелят изборите честно, предаде БНР.

В Маями полицията се подготвяше за евентуални безредици, като постави барикади и полицейски ленти около съда. Органите на реда заявиха, че могат да се справят в случай на протести. ''Не се заблуждавайте, ние приемаме това събитие изключително сериозно и има потенциал нещата да се обърнат към по-лошо'', каза шефът на полицията в града Мануел Моралес. ''Предоставяме достатъчно ресурси, за да се справим с тълпите - от 5000 до 50 000'', добави той.

Това бе второто явяване на Тръмп в съдебната зала през последните месеци. През април той пледира невинен по щатски обвинения в Ню Йорк, свързани с плащане на пари за мълчание на порнозвезда. Това дело ще започне през март 2024 г. Явяването в Маями е по федерални обвинения. Тръмп отново пледира "невинен".

Поддръжници, носещи шапки "Да направим Америка отново велика" и американски знамена, скандираха "Маями за Тръмп" и "Латиноамериканци за Тръмп".

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Доналд Тръмп, Маями