Quantcast

Медия без
политическа реклама

Арестуваха и пуснаха Доналд Тръмп

13 Юни 2023Обновена
БГНЕС
Привърженик на Донадл Тръмп.

Си Ен Ен съобщи, че федерални шерифи са арестували Доналд Тръмп при пристигането му във федералния съд в Маями около 19 часа българско време.  Днес бившият американски президент се изправи пред  федералния съд. Срещу него са повдигнати 37 обвинения. Арестуван бе и помощникът на Тръмп Уолт Наута. Изслушването бе закрито за фотографи и телевизии. Няколко часа по-късно Тръмп бе освободен без допълнителни ограничения. 

31 от общо 37-те обвинения срещу Тръмп са свързани с шпионаж. Разследването, водено от специалния прокурор на Министерството на правосъдието Джак Смит, се върти около секретни правителствени документи, които Тръмп е държал след края на мандата си в Белия дом през януари 2021 г. Тръмп отрича всички неправомерни действия и твърди, че разследването е политически мотивирано, припомня Си Ен Ен.

По-рано Тръмп каза в радиоинтервю, че президентската администрация го атакува, тъй като анкетите продължават да показват спад в общественото одобрение за президента Джо Байдън и защото демократите не могат да спечелят изборите честно, предаде БНР.

В Маями полицията се подготвяше за евентуални безредици, като постави барикади и полицейски ленти около съда. Органите на реда заявиха, че могат да се справят в случай на протести. ''Не се заблуждавайте, ние приемаме това събитие изключително сериозно и има потенциал нещата да се обърнат към по-лошо'', каза шефът на полицията в града Мануел Моралес. ''Предоставяме достатъчно ресурси, за да се справим с тълпите - от 5000 до 50 000'', добави той.

Това бе второто явяване на Тръмп в съдебната зала през последните месеци. През април той пледира невинен по щатски обвинения в Ню Йорк, свързани с плащане на пари за мълчание на порнозвезда. Това дело ще започне през март 2024 г. Явяването в Маями е по федерални обвинения. Тръмп отново пледира "невинен".

Поддръжници, носещи шапки "Да направим Америка отново велика" и американски знамена, скандираха "Маями за Тръмп" и "Латиноамериканци за Тръмп".

 

Ключови думи:

Доналд Тръмп, Маями

Още по темата