Quantcast
52 са жертвите във въгледобивната мина в Сибир | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

52 са жертвите във въгледобивната мина в Сибир

Всички пострадали са вдишали токсичен дим
2 415
 БГНЕС
Въглищната мина ''Листвяжная''

Жертвите на взрива в мината "Листвяжна" в Кемеровска области са 52, съобщиха ТАСС и РИА Новости, позовавайки се на спасителните служби. Загиналите са миньори и шестима спасители. 

По-рано се съобщаваше за ранени най-малко 45 души и11 загинали, съобщиха руските власти в четвъртък, предават агенциите. Министерството на извънредните ситуации съобщи, че 237 миньори са били изведени на повърхността.

Руската държавна информационна агенция ТАСС цитира служител на спасителния екип, който каза, че причината за инцидента е запалил се въглищен прах, а димът е запълнил мината през вентилационната система. Всички пострадали са вдишали токсичния газ. Губернаторът на Кемеровска област Сергей Цивилев направи изявление, че четирима от ранените са в тежко състояние. По-рано президентът Владимир Путин е изразил съболезнования на семействата на загиналите и се надява, че все още изчезналите могат да бъдат спасени, съобщава ''Интерфакс''.

В руската минна индустрия авариите са често срещано явление и са най-вече в резултат на лоши стандарти за безопасност и остаряло оборудване, предава ''Дойче Веле''. При инцидент през 2010 г. в най-голямата руска въглищна мина ''Распадская'' в Сибир загинаха 91 души, а над 100 бяха ранени.

Ключови думи:

Сибир, мина, инцидент

Още

Товарни влакове се сблъскаха в София

21.01.2022

264
Изгоря покрив на заведение в София

01.01.2022

2332
Двама изчезнали след сблъсък на два кораба в Балтийско море

13.12.2021

429