Медия без
политическа реклама

Започва одит на инхаус договорите на „Автомагистрали“

Министър Караджов обяви конкурс за нови шефове в държавното предприятие

07 Февр. 2022
Гроздан Караджов
EPA/БГНЕС
Гроздан Караджов

Одит на държавното дружество "Автомагистрали" е възложил вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов. Той ще се извърши от дирекция „Вътрешен одит“ в МРРБ и обхваща периода от сключването на първите инхаус договори през 2018 г. до края на 2021 г.

Проверяващите ще направят анализ и оценка на финансовото управление на „Автомагистрали“ ЕАД, ще се провери изпълнението на сключените договори чрез вътрешно възлагане, т.нар. инфаус договори. Целта е да се установи законосъобразността на управленските решения в дружеството, свързани с разходването на средства и изпълнението на сключените инхаус договори, посочват от МРРБ.

Освен това министър Караджов е обявил конкурс за нови представители на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. Членовете на директорския борд на дружеството са петима, като двама от тях се предлагат от Агенцията за публичните предприятия и контрол.

Настоящото ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД остава на позициите си до провеждането на конкурса, посочват от МРРБ.  В края на януари министърът на регионалното развитие назначи Цветан Петков и Евгени Генчев в съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. И двамата са кадри на държавното предприятие - Петков е директор „Инфраструктурно строителство“, а Евгени Генчев е главен инженер на дружеството и в последните три години и половина е директор „Експлоатация и поддръжка“.  Преди това министърът освободи изпълнителният директор Десислава Христова, както и вторият изпълнителен директор - Иван Станчев.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата