Quantcast

Медия без
политическа реклама

Влак тръгна без 16 пътници

"Нямаме никаква вина за изпускането на прекачването за Бургас", разказа потърпевш

13 Авг. 2023Обновена
Архив СЕГА
Отношението на служителите на жп гарата било много лошо, разказва пътник

16 души пренощуваха на жп гара Стара Загора, защото влак тръгнал без да ги изчака, разказва БНР-Стара Загора. 

Николай Тодоров, един от пътниците, разказва пред радиото: "В 22:20 ч. тръгнахме с влака Русе-Бургас, който е с прекачване в Стара Загора. Пристигнахме на старозагорската гара със закъснение от половин час в 3:41 мин."."Влакът за Бургас е тръгнал минути по-рано без нас", сподели Тодоров. Той разказа, че всички пътници са си закупили онлайн билети и нямат никаква вина за изпускането на прекачването за Бургас. По този начин хората, сред които жени, деца и чуждестранни граждани, са останали до сутринта на старозагорската гара. "Отношението на служителите на гарата, както и на телефонните услуги на БДЖ, беше много лошо към нас. Осигуриха ни 2 стаи с по 3 легла, които бяха под всякаква критика, и така изкарахме нощта", каза още той. 

Тази сутрин пътниците се качили на влак за... Варна с идеята да се прекачат за Бургас на жп гарата в Карнобат.

 

УВОЛНЕНИЯ

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков освободи борда на директорите на "Холдинг БДЖ". Освободени са Атанас Атанасов, Владимир Дунчев, Валя Петрова. Предвижда се да им бъдат изплатени обезщетения за неспазен срок на предизвестие, съгласно договорите им за управление на дружеството.

Назначено е ново ръководство. Начело застава инженер Георги Друмев. Той е специалист в областта на железниците с дългогодишен опит в системата, като професионалната му кариера преминава през длъжности от експлоатационната дейност до ръководни позиции. Има управленски опит и в търговски дружества от ресора на Министерство на отбраната. Завършил е ВВТУ "Тодор Каблешков", специалност "Технология и организация на железопътния транспорт".

За Председател на Съвета на директорите е назначена доц. д-р инж. икн. Юлия Варадинова.

Ключови думи:

БДЖ, влак