Медия без
политическа реклама

Само за ден са отменени 150 полета до Бургас

Ново надве-натри мацнато лого ще рекламира града

10 Юни 2020
снимка: Община Бургас

Само за ден са били анулирани 150 полета до Бургас, които са били заявени за юли. Това обяви на брифинг кметът на морския град Димитър Николов. Според местната власт причината е в увеличаващия се брой новозаразени с коронавирус у нас. Един от основните самолетни оператори е отложил с две седмици полетите си, а чартърната програма е изместена за повече от месец по-късно от първоначално предвидената дата 15-16 юни, като „няма гаранция, че полетите ще се случат и тогава“, предаде БТВ.

„Има сериозно анулиране или отлагане на предвидени за юни полети от Полша и Германия, държави, които осигуряват сериозен туристически поток в Бургас и региона. Само вчера са били анулирани 150 полета, които са били заявени за юли. Всички тези тревожни данни, които ви представих са в резултат на обявяваните национални данни и влияят пряко на туристопотока в Бургас, въпреки че градът ни не е огнище на зараза и успява да се запази като сигурна зона“, заяви Николов.

По-рано днес се появи поредното недомислено лого, което ще рекламира родния туризъм - в случая този във втория ни по големина морски град. Надве-натри мазнатото море с актуалния лек кафеножълт нюанс бе избрано сред близо 100 предложения в конкурс, организиран от Община Бургас. Липсва само стилизирана подпорна стена.

С картинката Бургас ще се рекламира като туристическа дестинация със своя индивидуална графична визия. Автор на избрания проект е Невена Колева от София, възпитаник на НХА и носител на отличия в сферата на графичния дизайн. Журито връчи поощрителни награди и на "ФОРМС" /K2Q/ - Бургас и на Иван Манолов. Кандидатите бяха оценявани от 9-членно жури с председател проф. д-р Божидар Йонов, представител и основател на Международното триенале на сценичния плакат - София и член на организационния му комитет. В състава му бяха още гл. ас. Ненко Атанасов - НХА, катедра "Плакат и визуална комуникация"; Николай Дубаров - главен художник на Община Бургас; Добрин Вътев - председател на Дружество на художниците - Бургас; Весела Йорданова - директор на дирекция "Култура и връзки с обществеността"; арх. Емил Бурулянов - главен архитект на Община Бургас; Радовеста Стюърт - началник отдел "Туристически политики и дейности"; Живко Табаков - председател на Комисия по туризъм в Общински съвет - Бургас; Соня Енилова - председател на Бургаска регионална туристическа асоциация (БРТА).

"Благодаря на всички творци, които се включиха в конкурса. Предложенията бяха изключително добри и със сигурност са затруднили журито.  Общината планира изложба с всички проекти. Отправяме покана към бургаския бизнес да се запознае с графичните концепции, те са подходящи за различни прояви", обяви зам.-кметът на града по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.

Лауреатката и двамата подгласници ще получат и парични награди, чийто размер общината не съобщава.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Бургас, лого, конкурс, туризъм

Още по темата