facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Радев: Държавните бензиностанции са далавера

Президентът подозира, че държавният интерес няма да бъде защитен
3 560
 Марица
Президентът Румен Радев бе посрещнат от общинското ръководство в Садово

Инвестицията в държавни бензиностанции при неясни условия не може да гарантира рентабилност, може би, може да гарантира поредната далавера. Това заяви президентът Румен Радев, който днес е в Садово, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Президентът направи коментар относно създаването на Държавна петролна кампания. При липсата на ясни и убедителни разчети, аз гледам на това като на една авантюра, коментира Радев. По думите му тази стъпка показва, че държавата не се справя в борбата с картелите на горива и осигуряване на ефективна среда за свободна конкуренция. Ако ние ще строим държавни бензиностанции по начин, по който в момента се строят магистрали, по-добре да не го правим. Инвестицията в държавни бензиностанции при неясни условия не може да гарантира рентабилност, може би, може да гарантира поредната далавера, заяви Румен Радев.

По повод по-ниското ДДС за хотели и ресторанти, президентът Румен Радев посочи, че нашата данъчна политика не е справедлива, отдалечава ни от европейския модел, защото нашият модел натоварва данъчно бедните и хората в средно положение. Крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да стартира, посочи президентът.

В Садово президентът посети Института по растителни генетични ресурси „Константин Малков”.

Съвременно конкурентноспособно селско стопанство не може да има без съвременна агронаука. България е петата държава в света, която започва да създава агронаука, заяви Радев пред журналисти, след като се запознае на място с процеса по съхранение на семена и лабораториите на института.

По думите на Радев, кризата с COVID-19 изведе на преден план въпроса за хранителната безопасност. Радев е категоричен, че българите не трябва да разчитат на внос за своята прехрана. Земята ни е благодатна, трябва да заложим на нашите фермери. Това е голямата поука от тази криза, но това няма да стане само с пожелания и обещания, необходим е коректен закон за земята и поземлените отношения, заяви още президентът.

Според държавния глава зеленчукопроизводството и овощарството трябва приоритетно да се подпомагат от държавата. Трябва да има ясни и справедливи критерии за разпределяне на европейски и национални субсидии. Трябва да направим така, че нашите фермери да изнасят преработен продукт, а не първичен, посочи още Радев.

Запитан за оценката му относно разхлабването на органичителните мерки след края на извънредното положение, Радев отговори на въпроса с въпрос: Вие някъде чухте ли какви са критериите за разхлабване на мерките? Влязохме в хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям хаос, заяви президентът.

53

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ затвърди създаването на паралелната НСО

01.07.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

666 4
Прокуратурата върна президента Радев в политическата игра

30.06.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

16545 36
Борисов и Радев - око за око, НСО за НСО

Коментари

Страници

Талибан

Инвестицията в държавни бензиностанции при неясни условия не може да гарантира рентабилност, може би, може да гарантира поредната далавера.

С тия запетайки сте оплескали смисъла. След "може би" не трябва да има запетая, ако сте искали да кажете това, което си мисля...

Минувача
снимка на Минувача

Не редактирайте президента. Така са му го написали, така го декламира. ТОЙ винаги се явява на срещите си с мисирките много добре подготвен за очакваните въпроси.

 

Ognian Georgiev
снимка на Ognian Georgiev
А частните
3biri

Не е далавера, а проява на безсилие. Понеже не могат да контролират нещата като регулатор искат да го направят като участник на пазара. Но пътят към ада е осеян с добри намерения.

nottheone

радев е пилот. там се иска смелост. на смелостта разчитахме и тези, които гласувахме за него.

но недомлъвките му ми идват в повече. сигурно толкова могат тия около него.

Testament
снимка на Testament

бах тая смелост, чехъл даже е герой.

KTP

Президент Радев 👍

KTP

И нека квиченето на мажоретките на властта Му започне сега! 

nottheone

ай стига с политически пристрастия. доникъде няма да стигнем така. аз също съм пристрастен, и то към него. но започва да ми писва от празните подмятания.

 

да, трябва да имаше бмб социална програма за кризата.

да, трябва да каже с какво некви си похарчени общи пари за държавни бензоколонки ще помогнат.

 

но радев какво предложи? къде са неговите идеи за социално излизане от кризата?

и казва ли радев къде е далаверата с бензиностанциите?

Кеншин

Радев е категоричен, че българите не трябва да разчитат на внос за своята прехрана.

Съвсем правилно, о, мъдрий наш президенте, слънце наше, сгряващо душата и сърцето ни.

 

Но това не е достатъчно:

 

Българите не трябва да разчитат на внос на нефт или бензин/дизел за своя транспорт.

zaho47
снимка на zaho47

"Ако ние ще строим държавни бензиностанции по начин, по който в момента се строят магистрали, по-добре да не го правим". Какво неясно има в това, което е казал президента?! Или просто си чешем герберските езици!

Slava
снимка на Slava

2

Ср., 27/05/2020 - 13:15 (нов)

Ognian Georgiev

А частните

 

След всеки опит за контрол над частните, следват неописуем вой, протести. Не искали измервателни уреди, не искали камери. С държавните ще ги ударят по крадливите пръсти.

 

Радев не е против далаверите на частните👎

atlantis

Изводът ти е неправилен! Освен, ако не си прочела текстта. С последното изречение внушаваш невярно нещо. А това не е добре! Олекваш някак си. Получава се нещо, като "крадливото овчарче". Дори и да напишеш нещо вярно, няма да добие тежест, а по скоро съмнение.

 

 

тодор георгиев1...

Aко държавата и Герб в частност искаха да вкарат ред при горивата,то това може да стане с антимонополната комисия.Разбиват картела и готово.Но да построят бензиностанции е друга бира.Ще ги построим на цени 3 пъти над пазарните,това първо.Ще си назначим роднините и калинките в тази нова държавна структора-много сладко.И те никога няма да излязат на печалба-това трето.Моите данъци се крадат от 30 години-стига вече,а.

pro_hard

Четвърто, след няколко години ще сложим компанията на тезгяха и , спомняйки си, как Булгартабак не бе даден на Филип Морис, а на.... знаете на кого, то активи за няколкостоти милиона ще бъдат купени от...когото трябва!

Кеншин

И още:

 

Българите не трябва да разчитат на внос на природен газ за своето отопление и индустрия.

Slava
снимка на Slava

Вие някъде чухте ли какви са критериите за разхлабване на мерките? Влязохме в хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям хаос, заяви президентът.

 

Хаосът е само в неговата глава.

ловkия

Другарят първи атлантик и втори съпруг на Г-жата да земе да се разбере като мъж с другарката Корнелия, която мине, не мине па се развряка как държавата трябва да се намеси в бизнеса - чрез реанимиране на Химко или чрез наливане на пари в Северозапада.

А ако некой от мозъците, пишещи тук, е наясно като как държавата може по закон да разбие картелите при положение, че всички замесени мълчат като риби, да каже.

nottheone

малка недомислица, драги. картелите се разбиват не от пишещите тук, а от държавата, на която плащаме всички; и ти, надявам се.

Epikur

 

  Изключително точен и премерен в думите си е г-н Президента на България. За разлика(всъщност няма прилика ) с предхождащия го палячо. Употребил "далавера". Какво означава това, не е  ли тъмна афера, нечиста и подмолна сделка? Ще се появи ли тук герберски защитник, който да е убеден, че в строителството на магистрали, в санирането, въобще във всички мащабни дейности на ГЕРБ, нямаше смайващи кражби, присвоявания на наши пари, огромни заеми, които ние и поколението след нас ще плащат...?  Бойко Борисов зачена своя път към забогатяването именно чрез далавери, бандитизъм, "застрахователни" групировки, нещо известно до погнуса. Това е неговия стил в живота с водещ фактор далаверата-така го разбира,  така води и държавата днес. По лошо е, че и хората с които се обгради възприеха същия морал..

 

nottheone

няма полза за мен, едвам оцеляващия - и здравословно (без вирус съм), и финансово, от точни и премерени думи.

 

искам да видя неговите предложения, конкретни. точка.

wreckage
снимка на wreckage

Вие някъде чухте ли какви са критериите за разхлабване на мерките? Влязохме в хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям хаос, заяви президентът.

.............👆

 

 

Това заяви президентът Румен Радев, който днес е в Садово, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Садово носи името на най-известния си жител - писателят Донасие Алфонс Франсоа маркиз дьо Сад, афтор на Жюстин, която е ебатискучната книга. 

Федя

Президентът направи коментар относно създаването на Държавна петролна кампания. При липсата на ясни и убедителни разчети, аз гледам на това като на една авантюра, коментира Радев

 

СЕГА. Аз съм принципен противник на държавната икономика въобще, а на държавно участие в търговията като цяло и на горива в частност, гледам като на малоуна инициатива и носталгия към едно друго време, когато рафтовете на магазините бяха полу празни и бензинът беше (на няколко пъти) с купони.

Само че, от къде г-н Радев знае, че Държавната петролна компания ще се създаде

При липсата на ясни и убедителни разчети

 

Кой от малоумните му съветници му го написа?!?! За сега има само намерения, при това в частта за държавни данъчни складове, тези намерения звучат разумно.

Радев трябва да престане, най-сетне, да се заяжда за щяло и не щяло и да се излага като кифладжия без кифли.

радо_сарбов

Напънала се планината и родила мишка. 

Калорифер

 

"...Инвестицията в държавни бензиностанции при неясни условия не може да гарантира рентабилност, може би, може да гарантира поредната далавера...."

 

Това политическата позиция на Българската Президентска Институция ли е?
 
Както е възкликнал Бенковски на Оборище - Нещастна Българийо...
 

Кеншин

А също така:

 

Българите не трябва да разчитат на внос на медицинска апаратура за своите здравни заведения.

Трябва да заложим на нашите инженери, изобретатели и рационализатори.

Кеншин

И от само себе си се разбира, че

 

Българите не трябва да разчитат на внос на лекарства за своето лечение.

Страната ни е благодатна и трябва да заложим на нашите учени и фармацевти.

Жозефа
снимка на Жозефа

Не редактирайте президента. Така са му го написали, така го декламира.

 

Със запетайките? Изумително! Може ли запис, на който се чува как президентът съобщава къде са запетайките в декламирания от него текст? 😃 

 

 

ТОЙ винаги се явява на срещите си с мисирките много добре подготвен за очакваните въпроси.

 

Може да се изненадате, но така правят интелигентните хора - подготвят се за очакваните въпроси, вместо да навикват питащите и да им нареждат какви въпроси да задават.

Lillian
снимка на Lillian

Радев заприлича на форумец на СЕГА - не си мръдваме пръста ,но поне овикваме хубавичко световните неправди😎

Testament
снимка на Testament

ти  какво си мръдна по далеч  от G Поинта?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×