Quantcast
КРИБ на Домусчиев иска протести само на определени от властта места | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

КРИБ на Домусчиев иска протести само на определени от властта места

6 806
 Илияна Кирилова
Кирил Домусчиев

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), чиито председател е Кирил Домусчиев, изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което иска "ред и порядък, свобода на придвижване и осигуряване на нормален бизнес трафик, което да гарантира нормална стопанска дейност". Писмото бе публикувано и на интернет страницата на работодателската организация в петък, 7 август.

От регионалните структури на КРИБ се оплакват, че "блокадите на възлови пътни артерии, свързващи важни търговски зони или населени места, оказват твърде негативно влияние върху нормалното функциониране, снабдяване и търговска дейност на компаниите и допълнително влошават усложнената икономическа обстановка, породена от пандемията COVID-19".

Във връзка те "молят да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места, подходящи за целта, и за спазване на строги противоепидемични мерки като се оказва контрол върху изпълнението на заповедта", се казва в писмото на КРИБ до министър-председателя.

Отбелязва се, че правото на българските граждани на протест е естествено и неотменимо, "но той може и трябва да е в рамките на закона, без да нарушава правата на останалите граждани и възможността да осъществяват своите икономически и други дейности". В заключение КРИБ подчертават, че "по този начин ще бъде гарантирано и изпълнението на Тристранното споразумение, което КРИБ подписа заедно с правителството и синдикатите, и чиито хоризонт е изтичането на мандата на това правителство".

С днешна дата на страницата на КРИБ е поместено и писмо на местния клон на организацията в Перник до вицепремиера Томислав Дончев и министрите на здравеопазването, вътрешните работи и труда и социалната политика. В него се изразява загриженост във връзка "с доста разрасналото се в последните няколко седмици разпространение на заболяването (COVID-19), респективно броя на заболели лица".

Пернишката структура настоява за налагане на задължително носене на предпазни маски навсякъде, където има "струпване на повече от две лица", без значение дали са на открито или закрито. 

 

Ключови думи:

КРИБ, Домусчиев, протести

Още

12-годишни деца участват в безредиците в Северна Ирландия

08.04.2021

622
Седми ден румънците протестират срещу ограниченията

04.04.2021

1390
ГЕРБ издейства от Св. Синод порицание за духовника от протеста

01.04.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1255