Quantcast

Медия без
политическа реклама

Зам.шеф на разузнаването поиска да си тръгне от поста

Разузнавателната агенция остава само с директор и един заместник

12 Февр. 2020
Снимка: Архив

Министерският съвет прие решение, с което освобождава Асен Тутеков от длъжността зам.-председател на Държавна агенция „Разузнаване“, считано от 1 март 2020 г., съобщава правителствената пресслужба. Решението на кабинета е във връзка с искане на Асен Тутеков да бъде освободен от длъжността, твърдят от МС.

Тутеков остана на поста по-малко от две години. Той е назначен в ДАР с решение № 291 от 26.04.2018 г. на Министерски съвет. Иначе той е завършил философия и е на 51 години. Според официалната му биография е в разузнаването от 1996 г.. До 2015 г. той последователно е преминал в длъжност: Разузнавач, Старши инспектор, Началник на секция, Заместник – началник на отдел, Началник на отдел. После е директор на Дирекция „Информация и анализ“ и офицер за връзка на ДАР в Република Армения. Владее румънски и английски език, ползва руски език. Има орден „За гражданска доблест и заслуга“ II степен.

Така и не става ясно защо е поискал да напусне. Така като ръководство в ДАР остава само директора Атанас Атанасов и заместникът му Ангело Прокопиев. 

Още по темата