Медия без
политическа реклама

За Борисов ротацията не е на всяка цена

Премиерът Денков заяви, че промени ще има, ако се продължи с работата по упраленската програма

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Илияна Димитрова
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

След около месец предстои премиерът Николай Денков да предаде поста на Мария Габриел. Все още обаче не се знае със сигурност какви ще са промените в кабинета. Известно е само, че Денков и Габриел са се разбрали за минимални промени в Министерски съвет.

Пред журналисти в парламента обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов намекна, че ротацията не е на всяка цена. "Когато имаме анализ, когато седнем да говорим, ще кажа. Ротацията не е на всяка цена. Нищо в живота не е на всяка цена'', каза Борисов. След което обаче изрази увереност, че все пак ротация ще има, но намекна за ''нови и нови претенции'' от страна на другата част от сглобката ПП-ДБ. 

По-късно премиерът Николай Денков също пое в посока, че ротацията ще се осъществи, но при условие, че се продължи с работата по управленската програма -  че България ще продължи да се развива като проевропейска държава, която подкрепя основните европейски приоритети, която се бори за увеличаване на доходите и намаляване на неравенствата. ''Това са целите, за които се борим. Ако можем да ги реализираме ще има ротация, ако не можем - няма да има'', заяви Денков. 

Вчера Борисов заяви, че има министри, които се държат като партийни секретари, но не каза конкретно кого има предвид. Днес обаче си позволи да похвали дейността на министрите на транспорта, регионалното развитие, икономиката, културата и образованието. Не спести обаче критиките си към работата на министерството на земеделието заради това, че не се обсъжда темата за протеста на фермерите в Европа. И отправи критики към министър Кирил Вътев, че не е представил нито план, нито мерки във връзка със заканата на български зърнопроизводители за протест. 

ПЪТУВАНЕ ДО САЩ

Предстоящо пътуване до САЩ стана повод за размяна на реплики между Николай Денков и Бойко Борисов. Премиерът заподозря ''сериозен опит да се осуети възможността за директни контакти между мен и САЩ'', а лидерът на ГЕРБ отговори, че не се разпознава в тези обвинения. "Казах само, че има разточителство с летенето на самолети'', заяви той. И изтъкна, че е бил ''толкова пъти в щатите. Като седят няколко пъти на камината на Белия дом, тогава ще се мерят с мен''.

Засега не е ясно кога премиерът ще пътува до Вашингтон, нито с кого ще разговаря там. Въпросът беше повдигнат на днешния парламентарен контрол и от лидера на ''Възраждане'' Костадин Костадинов. ''Отчет ще дам, когато мине съответната командировка'', заяви лаконично Денков. 

Пред журналисти Денков заяви, че предстои среща с Борисов, ''тъй като е добре да започнем да си говорим директно, а не през медиите''.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата