Медия без
политическа реклама

Борисов заговори за подменен вот в полза на Васил Терзиев

Според ГЕРБ и ДПС министри в кабинета ''Денков-Габриел'' се държат като ''партийни секретари''

01 Февр. 2024ОбновенаЕВА-МАРИЯ РАЙКОВА
Илияна Димитрова
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

За ''мащабно купуване на гласове'' на местните избори в София заговори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Поводът е съдебно-техническата експертиза, назначена от Административен съд София-град, с която да бъдат анализирани протоколите от всички 1639 избирателни секции в столицата.  

Въпреки че експертизата все още не е приключила и съдът не се е произнесъл, герберският водач порица журналистите в парламента за ''мълчанието за изборите в София''. По думите му, ако е вярно, че е било установено, че липсват флашки и има подменени гласове в полза на Васил Терзиев, то това доказва "чудовищно купуване на гласове за бели якички" в столицата.  "Има нещо мръсно, нечисто, купено и това са факти'', обобщи Борисов ситуацията. 

Неотдавна БСП-София, а впоследствие и Слави Трифонов съобщиха, че е започнала проверка на протоколите от избирателните секции в столицата. В делото по жалбата на неуспелия кандидат за кмет и настоящ общински съветник от БСП Ваня Григорова, са били анализирани само 313 секции, но съдия Галин Нестеров решава, че това е недостатъчно. След като бъдат анализирани всички протоколи, съдът ще се произнесе имало ли е изборни измами. Съдебно-техническата експертиза трябва да бъде готова до 15 март, когато е насрочено заседание по делото.

НЕДОВОЛСТВО

Пред журалисти в парламента Борисов, а след него и лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски изразиха остро недоволство от работата на министрите в кабинета ''Денков-Габриел''. Според тях имало министри, които са се превърнали в партийни секретари. ''Това са министри на България и те трябва да работят за хората, а не да ходят по мероприятия като партийни активисти''. Нито Пеевски, нито Борисов обаче се ангажираха да заявят кои ведомства не си вършат работата. За пореден път обаче Борисов нападна спортното министерство, в което, по думите му, царят корупция и мълчание. 

Кандидатът за лидер на ДПС използва случая, за да продължи с атаката към президента Румен Радев. ''Гледам, че президентството се е превърнало в централа на партия'', каза Пеевски. И изтъкна, че е успял ''да извади президента от комфорта му на столчето му''.

Ключови думи:

Бойко Борисов, избори

Още по темата