Quantcast

Медия без
политическа реклама

Вътрешните скандали в БСП покрай изборите започнаха

05 Февр. 2023
Илияна Кирилова

Острото противопоставяне в БСП покрай предстоящия предсрочен вот не закъсня. Свиканото заседание на Националния съвет на БСП за днес не успя да се състои, но пък обвиненията за опити за разчистване на сметки в левицата изобилстват. 
Обвиненията към лидера на БСП Корнелия Нинова дойдоха от опозиционния лагер около Костадин Паскалев и Кирил Добрев. И двамата обвиниха Нинова в неправомерно отстраняване на делегати от Конгреса на партията. 
"Надявам се да се уточни делегатският състав на конгреса, тъй като бяха направени поредица от безобразия", коментира Костадин Паскалев, който е един от инициаторите на обявената през януари формация „Левицата“, която има намерение да участва в изборите. Паскалев разказа, че са били отстранени над 60 делегати от конгреса без аргументи. Според Паскалев причината е заеманата от тях критична позиция към ръководството на БСП. Кирил Добрев допълни, че в това няма нищо случайно, защото функциите на конгреса са големи и той има правомощия и да отстрани лидера. 
Междувременно обявеният за днес Национален съвет бе отложен с аргумент лошо време, ангажирани членове по места заради преговори за състава на районните избирателни комисии, както и заради отказ на част от присъстващите да се регистрират, съобщиха от пресцентъра на партията. Отказът от регистрация целял да провали участието на БСП в предстоящите избори. Заседанието е насрочено за 10 февруари от 14 часа.

Ключови думи:

БСП, вътрешна опозиция

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?