Quantcast
Втори ден пътят към АМ Тракия край Стара Загора е блокиран | СЕГА
facebook
twitter

България

Втори ден пътят към АМ Тракия край Стара Загора е блокиран

Обновена
14 885
 facebook

Блокадата на подстъпите към автомагистрала "Тракия" край Стара Загора тече вече второ денонощие. Протестиращите са категорични, че няма да отстъпят от исканията си. Към тях по-късно вчера се присъединиха и демонстранти от Варна и други градове в страната. Протестиращите не искат да блокират магистрала Тракия, а само да излязат на детелината, която свързва пътя с магистралата. Полицията не им вярва и продължава да не ги допуска.

Пътят между Стара Загора и Хасково, както и подстъпът от Стара Загора, който води към магистралата, продължават да са препречени от полицията. 

Вчера сутринта се стигна до напрежение, след като един от протестиращите проби блокадата на полицията и се оправи пеша към магистралата, но бе спрян от органите на реда. Предотвратено беше по-голямо стълкновение между демонстрантите и полицията.

Вчера протестиращите изпратиха открито писмо до медиите, с което поискаха да бъдат допуснати на магистрала "Тракия".

"Вече близо 24 часа сме блокирани на пътя от полиция и жандармерия, които възпрепятстват свободното ни преминаване към АМ "Тракия". Нашето желание е, в знак на протест, да преминем през пътния възел на магистралата.Това, обаче, се оказва невъзможно, тъй като голям състав на полиция и жандармерия са ни блокирали. Въпреки провокациите от страна на полицията, ние осъзнаваме своята отговорност, разговоряме с тях, с молба автомобили с деца, болни, възрастни хора и специализиран транспорт да бъдат пропускани, тъй като органите на реда блокират свободното им преминаване. Ние, обаче, няма да се откажем от целта си и молим компетентните органи да организират безопасното ни преминаване.

С уважение: протестиращите от: гр. Стара Загора, гр. Хасково, гр. Казанлък, гр. Сливен, гр. Нова Загора, гр. Ямбол и др."

Областната дирекция на МВР в Стара Загора обяви категорично, че няма да допуснат протестиращите да блокират магистралата. Комисар Илиян Илиев от "Охранителна полиция" съобщи, че тъй като "Тракия" е скоростен път, протестът на нея би бил опасен както за онези, които искат да изразят недоволството си, така и за участниците в движението.

В петък над 200 автомобила се събраха на паркинга на езерото Загорка и с клаксони се отправиха към аутобана. Те стигнаха до новото кръгово в кв. "Кольо Ганчев", където обявиха, че протестът е приключил, но преминават към гражданско неподчинение.

Протестът се организира във фейсбук групата "Стара Загора иска Оставка" с ясните и категорични искания – оставка на правителството на Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и предсрочни парламентарни избори.

 

31

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Протестите срещу Лукашенко събраха $7 млн. помощ от чужбина

27.10.2020

692 17
Протестите срещу Лукашенко продължават, репресиите - също

25.10.2020

1316 9
Полша обеща още протести след затягане на закона срещу абортите

23.10.2020

Обновена

579 11

Коментари

Страници

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Протестът се организира във фейсбук групата "Стара Загора иска Оставка"

 

Фейсбук подкопава държавността. Гешев, спиш ли?

Бонжуар

Онзи с джипката къде пропадна? Да не би Шехи да Му гледа на кафе? ☕🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️

fractal
снимка на fractal

Следващото правителство също няма да подаде оставка при протести от страна на герб

Бонжуар

А на един нужник в БанкИ пише "с 200 в дупарата" и "Пашата беше тук". 🐑💨

fractal
снимка на fractal

Разликата между двете е 

.атка

.утка

Дзопино

само на мен ли ми се струва странно - има протести , вълнения а премиера е неоткриваем, зает, не коментира ситуацията и най-лошото - няма и едно интервю с него от журналист в студио по темата. 

Peaceful Citizen
снимка на Peaceful Citizen

Боеко е страхлив кат зайка. От седмица се е покрил под полата на Шехераотзада и го нема никъв, ни в парламента, ни в Софето. 

 

Бегат некъде из Странджа Сакар с жипката... 

Аз де

А Шехерезада мъж нема ли си?

Как гледа мъжот й на това бягство?

Или просто слуша дует "Авеню" и плаче?

Peaceful Citizen
снимка на Peaceful Citizen

Смее се и брои пари. Нема се изтърка я... 

дядо Илия

Доколкото знам няма друг град , в който да са "изсипани" повече пари за благоустрояване от Зарата.

Светозар

Най-много средства са "изсипани" за благоустройване на черноморието под формата на бетониране и разораване на дюните. 350 млн. лв ще се "изсипят" за удълбочаването на езерото на пристанището на Ахмед Доган за ТЕЦ Варна, с което той ще открадне бизнеса на държавното пристанище, както бяха откраднати 50 млн. лв. от държавата за студен лезерв. За благоустрояването на Цеко Минев се "изсипаха" 160 млн. лв. към банката му. Вчера пък властта "изсипа" един милиард за благоустройването на г-н Шиши чрез Виваком. 

И да, Доган, Цеко и Шиши не са на протестите.

Purple__Haze

"Преди 30 години диктатурата на Тодор Живков успя да обедини хора с различни убеждения. ..."

 

Откъде ги копат тези невежи празноглавци?

Basilisk

Ловките ми те. 💋

ловkия

 Опитаха се да запалят една от шатрите. Но, като се замислите, това нещо, ако беше паднало върху някой човек, какво щеше да се случи

И какво ще се случи бе, муньо, ще изгори платът, а рейките ще си стоят, баси тъпира!

ловkия

Ловките ми те. 💋

Искаш да ме целуваш ли?

Може, ще ти покажа къде точно... 🎺

nobody2

мен за такива обръщения и желания като на ловкия обикновено ме пращат не в магаданския, а в якутския фризер.

май към него има специално отношение.

редакционна политика - кво да кажеш. сашо - требе да оцелява при сички. иначе си знае - ямболското лозе.

Purple__Haze

Валери Манолов:

До всички българи: 1 млрд от Виваком бяха ваши, но Шиши & мафията ги свиха - защо мълчите!

https://frognews.bg/novini/vsichki-balgari-1-mlrd-vivakom-biaha-vashi-shishi-mafiiata-sviha-zashto-malchite.html

Немили и недраги българи, вчера мафията, начело с Делян Пеевски открадна от вашите джобове 1 милиард през съмнителна сделка за продажбата на Виваком. Помогна им с всички сили Сотир Цацаров, шеф на КПКОНПИ. Тарикатите купиха преди две години на търг, организиран от самите тях мобилния оператор за 300 млн евро. Сега продават фирмата за 1,2 млрд евро.

В грандиозната далавера участва, съвсем съзнателно, българското правителство, начело с Борисов. 300 млн от откраднатия милиард автоматично ще бъдат изплатени на руските шефове на ВТБ (Внешторгбанк), която бе дала около 300 млн за съмнителната схема по търга, извършен от небеизвестния Спас Русев. Същият, който загроби ФК „Левски“ с над 30 млн дългове.

ловkия

Желания, кви желания?!?

Спорт е това, не стига че ти доставят толкова удобни и ниски, ама много ниски топки, а после и мрънкят... ⚽️

Впрочем никът ти е чудесен, много сполучливо те отразява - никой2.

Само би ли уточнил дали сте двамина никои, или си един, но за двама? 

nobody2

Искаш да ме целуваш ли?

Може, ще ти покажа къде точно

 

та къде тва, дето колегата бил искал таковата?

geni1

за изясняване на ситуацията в Стара Загора

 

https://www.facebook.com/iskra.mihaylova.5/videos/10219867965386779

cymen

Малеее... тези са по-зле от очакваното. А очакванията ми са бая ниски. "Единственият проблем, с който се сблъскваме е токът за телефоните"

geni1

cymen 18:41

Не зная защо натоварвате ситуацията,а. тя е много проста.

 

Едни хора искат да излязат от една страна на Стара Загора и да влязат от друга страна, като изминат десетина километра по магистрала Тракия.

 

Както се видя искането е само това.

 

Проблема е в болния мозък, който е решил, че това е недопустимо и е изпратил едни други българи (полицаи) да спрат хората.

 

Нормално е, когато хората имат чест и достоинство да отстояват позицията си.

Дай боже повече хора с чест и достоинство!

nafta

Едни хора искат да излязат от една страна на Стара Загора и да влязат от друга страна, като изминат десетина километра по магистрала Тракия.

Нищо подобно не искат. Искат да направят един обратен завой само по единия пътен възел и да се върнат в града. Така каза онзи, дето им се изживява като тартор. Само че в началото са искали само да минат от единия край на града до другия, без да излизат след околовръстното. Но са излъгали. Сега дали не лъжат втори път? Че пък и жертви се изкарали... Горките протестъри, ще им паднат батериите на телефоните. Ужас!

Макар че в Стара Загора сигурно ще се намерят два паяка и три катаджийски коли, за да се справят със ситуацията.

cymen

Тъкмо си мислиш, че "протестиращите" не могат да бъдат по-смешни и те почнат да убеждават полицаите да ги допуснат да блокират магистралата и пишат писма със същата молба. Направо да се помолят на Бойко. Каквато е мека мара, ще им пусне гювеч.

 

Почвам съвсем сериозно да се замислям дали не е по-добре тиквоний да остане и да мачка раята още малко. Барем дотогава разберат, че мафията не може да я свалиш с "убеждаване". А колкото до писмата - към Посолството. Тях трябва да убедите. Ето, Ристо Реформата иска да се пласира за премиер с обещания за спиране на "Руски поток" - той така го нарича. И това не го казва за нас или вас, а за Мустафа.

фортинбрас

24-ти ден на протести с искане оставката на Грандоманията „Борисов 3”. Най-противоконституционната, най-престъпната (ex lege), най-онаглялата… и най-голяма телескопична фуния за пълнене с пари от държавни поръчки, на нощните шкафчета на Грандемафията на ГЕРБ (Гешефтари за енциклопедично разграбване на България).

 

Днес Министър Крадев (пардон) Кралев честно излъга, че финансовите разчети за изграждане на "Арена Бургас" не са поредните ударили на „Цанков камък”, позлатявайки с „едва” 1,9 пъти (от 38,4 млн.лв. на 73,8 млн.лв.) проектната й цена и по трите основни Национални програми на ГЕПИ – „Кражби в развитие”, „Магистрали на Корупцията”… и „Метрополитен на Ъндърграунда”.

 

В Патиланското (кару)Царство Мутропожарникария, "Арена Бургас" ще бъде втората полева болница, изграждана под прикритието на многофункционално спортно съоръжение. Първата е „Колодрума”* („Арена Пловдив”) – вече обзаведена с 300 легла и 300 шкафчета без пълнеж от кюлчета злато и от пачки с евровалутни корупционни отчисления. За пропусналите Кражбата в развитие „Колодрума”, проектната й цена беше 7,7 млн.лв. и нарасна "едва" 7,9 пъти до 61 млн.лв.**. Този ръст на БВП (Брутна вътрешна престъпност) се реализира, след като изпълнителят на строителството построи частен хотел „Империал” на майката на Кмета Мамин Тотев, а на него построи малка спретната къщурка на ул. „БогоМил”.

 

С цена от 61 млн.лв. „Колодрума” *** е с капацитет от 6062 седящи места за 20/27 вида спорт и с максимален капацитет от 7530 посетители. За „Арена Бургас”**** с проектен капацитет от 7 000 места цената й вече надхвърли 73 млн.лв., защото ще събира дъждовна  вода с лечебни свойства за пациентите, от бъдещата Втора полева болница в нея. Основните заболявания, които ще се лекуват в „Арена Бургас” са: „психични болести на държавните поръчки за фирмите на Шиши и Ко”, „мутрофрения в тежка форма на висшите служители в изпълнителната Му власт” и „кретенизъм в лека форма на МАГИстратИ в съдебната Му власт”.

 

За пропусналите Националната програма на ГЕПИ (Граждани за европейско практикуване на измами)  „Магистрали на Корупцията”,  всички (т.е. 100% а не поне 90% с алиби от 10%) изградени магистрали са доплащани с анекси – извън цените, с които изпълнителите им са спечелили публични търгове за строителството им. Причината е възникване на „форсмаНжорни обстоятелства”, които проектантите не са моглЕ да предвидят, понеже всички са дипломирани в „Магнаурската школа”.

 

Най-големите „Магистрали на Корупцията” обаче са в: ДДС измамите, Мили(арди)те опростени задължения към НАП, Незаконното строителство, Бетономора, Санирането, Сметомора… а в Енергетиката едни: „преференциални ВЕИ цени”, „свободен пазар за спекула в търговията с електроенергия”, „токсично-обгазяващи изгаряния на стотици хиляди тона вносни отпадъци”… и „студени резерви”, от които и на белите мечки им замръзва антифриза.

 

За пропусналите Националната програма на ГЕПИ „Метрополитен на Ъндърграунда”, в нея не става дума само за кражбите в строителството на Софийското метро – част от които още през 2014 г. Легия „Антимафия” документирано внесе в ДАНС… и Цацаратурата Му – разкривайки схемата: „Откраднати €40 млн. = 30% за БеБе + 28% за Пашата + 20% за Каратиста”  http://afera.bg/скандал-40-милиона-евро-откраднати-при/  .

 

В Националната програма за Мобилност на Ъндърграунда, българите 30 г. пропускат да си задават стотици въпроси, като например този: Защо плащаме за изграждане на магистрали – само за да се краде безогледно и безнаказано от строителството им, или и за да могат след това чужденци да ни карат да плащаме тол такси за движението по магистралите, построени с наши пари – и пак да се краде безогледно и безнаказано?!... (Врътката със „съфинансиране на еврофинансиране” е за наивници…)

 

Заради мегакорупционният отговор на този въпрос „певицата ЛиЛана е в ареста Му”, а чуждестранни инвеститори не строят магистрали в България, за да си възвръщат инвестициите чрез тол такси за пътуването по тях.

„Да настръхнем, може ли?”

 

Kayno Yesno Slonce – S.M.R.

https://www.youtube.com/watch?v=DCTl7rKdlD8

Fabrizio Parisi & MiYan feat. Belonoga - Sunbeams (official video)

https://www.youtube.com/watch?v=oFKsKaLqKEk

 

* https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/25/4045806_kak_sportna_zala_v_plovdiv_se_prevurna_vuv/

**  https://trafficnews.bg/obshtestvo/adfi-proveriava-ivan-totev-stroezha-kolodruma-23965/ 

*** https://bg.wikipedia.org/wiki/Зала_„Колодрума“ 

**** http://kab-so.com/archives/7855

***** https://frognews.bg/novini/denitsa-sacheva-kabinetat-niama-namerenie-podava-ostavka.html

Evasion
Кво стааа, мьеко говорящите кифли и поверените им селски бекове и квартални батки затвориха ли магистралата? Ще висят ли шопите и майните с децата в жегата, или благородно селският елит ще им позволи да видят морето?
Минувача
снимка на Минувача

1. За яхтата на Съсела - Да купим пристанище.
2. На Ленчето да купим нова офшорка.
3. На Ицето да купим сарай.
4. На Костя да купим плажа на сарая.
5. Да купим Цепелин на Грипена
6. Да купим нова рокля за дамата
7. Да купим ТЕЦ за Овч.
8. Да купим гора с муфлони за Гоце
9. Да купим ново КТБ
10. Да купим колекция с артефакти за Келтите
11. Да си купим билетчета за търкане

Сценаристите на 11/15 Стакато, да ни напишат Президенска Конституция до 2036 година и след това.

Реформа в Съдебната система - Без никави Прокурори !
Делата ще се разглеждат само от Адвокати !

В Европейския Парламент да се изпращат само другари с висящи дела по списък на Корнелия.

Иминитет за всички съветници на Имунитета.

Вирусът да се изкара извън закона. Пандемя да няма никаква.

Европейския Съюз и НАТО - в старни от Балканския Поток !

Еврото да се смени с парцуца !

Разрешават се манифестациите около фонтана на Президентството !

Интернета да се забрани.

Момичетата да раждат, докато момчетата са на бригади за домати !Бананите - с лихвоточки.
Да се забранят цветовете на цветната телевизия
Кройки за дънки - да се продават пред Магурата.
Западна музика да се слуша само в Закрити Помещения за пушачи !

Свинските уши да се преработват на салами за детските градини !
Да не се изхвърля тоалетна хартия, а да се направи Държавен Резерв, за да посрещнем Кризата !

Професор Жан Виденов да направи Иститут по Икономика.
Всички пенсионери - на работа в Иститута.

Фонтаните да се дадат на Концесия на АБВ и да се използват по предназначение


ОСТАВКА БЕ
ОСТАВКА
Да идва БСП и Генерала

 

hawk

Линк?

old war horse
снимка на old war horse

абе, минуйко, подсети ме да те питам, кво стана с разследването срещу ленчето за пране на пари?!?

нещо се замълча цялата работа?!? няма смс, няма записи, що така бе?!? 

ами с къщата за гости на свекъра, дето не и е свекър?!? май там други изгоряха?!?😁😁😁

Льо Клер

Втори ден пътят към АМ Тракия край Стара Загора е блокиран

 

Четвертые сутки пылают станицы.
Потеет дождями донская весна.
Не падайте духом, поручик Голицын,
Корнет Оболенский, налейте вина.
 

📣📣📣

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш