Медия без
политическа реклама

Вицепремиерът Дончев: Президентът иска цялата власт

11 Юли 2020
Снимка: БНТ

Президентът Румен Радев иска цялата власт за себе си, сега и безконтролно. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира в официално изявление по-ранното изказване на държавния глава, в което той поиска незабавна оставка на премиера Борисов и главния прокурор Гешев. Конституционната процедура, която следва едно такова искане, е служебно правителство, припомни Дончев. А който иска цялата власт, трябва да обясни защо я иска, настоя той. 

Няма да получите огледална реакция и ние да поискаме оставката на президента, защото това би вкарало държавата в още по-тежка институционална криза, каза още Дончев. "Кога правителството се превърна в мафия? Когато прокуратурата повдигна обвинение на съветници на президента." Така вицето на Бойко Борисов обясни обществената активност на Румен Радев в последните дни. 

"Политическият екстремизъм, който в момента се опитва да практикува г.н Радев, е опасен за държавата", включи се в изявлението на правителството и социалната министърка Деница Сачева.

Към "братята българи" се обърна и министърът на отбраната Каракачанов, който призова за спиране на провокациите и запазване на мира при протестите. Той вдигна мизата за платен протестиращ от 40 (което каза сутринта главният секретар на МВР Ивайло Иванов) на 50 лева. Според него толкова били предлагани на симпатизанти на ГЕРБ, без да уточни от кого: "Има си ДАНС". 

Относно Догансарай Каракачанов прехвърли горещите кестени в ръцете на отдавна минали правителства: "Този имот е продаден по времето на Иван Костов. По времето на Орешарски е оформен и узаконен."

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата