Медия без
политическа реклама

Велико Търново остава без вода за 30 часа заради тежка авария

Подаването ще бъде спряно в четвъртък и петък също в Горна Оряховица, Лясковец и Стражица

09 Апр. 2024
Язовир "Йовковци"
архив
Язовир "Йовковци"

Тежка авария на магистралния водопровод от язовир "Йовковци" ще остави за повече от денонощие без вода Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Стражица. Всички населени места в четирите общини, които се снабдяват от язовира, ще останат без вода от 6:00 ч. на 11 април (четвъртък) до 12:00 ч. на 12 април (петък), съобщиха от водоснабдителното дружество "ВиК Йовковци" ООД.

Пред БНР зам.-управителят на дружеството Росен Трифонов поясни:

"Аварията е на главната деривация от пречиствателната станция до село Пчелище, което е преди разпределителната шахта. Затова се налага спиране на водата от язовир "Йовковци". Които са на местни водоизточници, няма да бъдат засегнати."

Даден е по-дълъг срок за отстраняване на аварията, за да може да бъдат извършени всички дейности по подмяната, обевъздушаването и промиването на новата тръба.

Уведомени са управите и на четирите общини - Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Стражица, за да бъдат взети мерки за осигуряване на вода за питейни и санитарни нужди за лечебните и учебните заведения.

"Извиняваме се за възникналите неудобства. При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано", посочват още от "ВиК Йовковци".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата