Quantcast

Медия без
политическа реклама

Умилителна сцена преди протест и вот: Кмет лично "чисти" контейнери

Пиесата се разигра в Кърджали

15 Авг. 2022
FB/ Мохамед Хабил-Групата на Кърджали и областта
Кметът в "работна обстановка".

Комични случки настанаха в Кърджали. След като месец градската управа не смогваше да се справи с преливащите контейнери и мръсотията превзе улиците, а недоволството на хората стремглаво растеше, вчера кметът Хасан Азис лично се появи край камион и площадка за изхвърляне на боклук. Негова снимка в "работна обстановка" плъзна в социалните мрежи. На кадъра се вижда как той наставлява служителите от чистотата - нещо като оперативка на терен. Умилителната сцена дойде в навечерието на протест пред сградата на общината, а и на старта на предизборна кампания - в такива ситуации обикновено се предприема точно такъв пиар, целящ да внуши, че съответният управник е взел присърце проблемите на хората. И всеотдайно ги решава.

След протеста днес Азис обеща до сряда вечерта градът да бъде изчистен, а до понеделник - и селата. Работници, графици, ако се наложи и допълнителна техника...-  всичко щяло да бъде впрегнато за целта. Успоредно кметът каза, че търговци изхвърлят нерегламентирано отпадъци (кашони).

Основното оправдание на градската управа и сметоизвозващата фирма „Грийн Партнърс БКС“ е, че се е запалило регионалното сметище, което нарушило графиците на обслужване. То обаче се запали преди седмица, а проблемите бяха налични преди това.

Още по темата:

 

Бурен гняв срещу кмета Хасан Азис и администрацията му расте в Кърджали. Причината е абсурдното състояние със сметоизвозването - от около месец контейнерите преливат, образуват се микросметища, градът тъне в мръсотия.
От няколко седмици Кърджали тъне в смет, показват снимки в социалните мрежи. Недоволството на жителите на града е масово, а общинската управа не може да се справи с проблема. Според сайта kardjali. bgvesti. net основната причина е липсата на работници в сметопочистващата фирма.

 

Още по темата