Quantcast
Бурен гняв срещу Хасан Азис расте в Кърджали заради боклука | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Бурен гняв срещу Хасан Азис расте в Кърджали заради боклука

4 906
 FB/Никола Чанев
Актуалната действителност в Кърджали.

Бурен гняв срещу кмета Хасан Азис и администрацията му расте в Кърджали. Причината е абсурдното състояние със сметоизвозването - от около месец контейнерите преливат, образуват се микросметища, градът тъне в мръсотия. Същата е ситуацията във Варна, като подобно на морския град пред общината ще има протест -  граждани ще носят боклук, за да го изхвърлят на входа. Събитието е насрочено за 8 часа утре.

"Чух, че когато видиш камион на сметоизвозването, трябвало да си пожелаеш нещо!"; "Не може да се живее в такава мръсотия!"; "Нетърпимо е, не може да се случва в XXI век, какво правят общинарите с данъците, които плащаме?!" - в такъв дух са многобройните коментари в кърджалийските групи в социалните мрежи.

Версията на общинската управа е, че търговци изхвърляли нерегламентирано кашони, освен това проблеми има сметопочистващата фирма  - през лятото нейни работници предпочели да идат на гурбет, недостигала работна ръка, налагало се преструктуриране. Тия дни имаше пожар на депото, камионите спряха да извозват, което допълнително усложни нещата. Според опозиционните политически сили обаче не е така. ГЕРБ например виждат проблем в изчерпващия се капацитет на депото.

 

Още по темата:

От няколко седмици Кърджали тъне в смет, показват снимки в социалните мрежи. Недоволството на жителите на града е масово, а общинската управа не може да се справи с проблема. Според сайта kardjali.bgvesti.net основната причина е липсата на работници в сметопочистващата фирма. В момента спешно се тър

Ключови думи:

Кърджали, боклук, протест

Още

Перу затвори Мачу Пикчу и евакуира туристи заради протестите

22.01.2023

1333
В София се проведе протест срещу побоя на Християн Пендиков

21.01.2023

Обновена

2402
Над 1 млн. души се включиха в националния протест във Франция

20.01.2023

397