Медия без
политическа реклама

Търновска болница търси сестри с 2650 лв. заплата и общинско жилище

24 Ноем. 2021
БГНЕС
Белодробната болница "Д-р Трейман" във Велико Търново спешно се нуждае от поне пет медицински сестри.

Белодробната болница "Д-р Трейман" във Велико Търново спешно се нуждае от поне пет медицински сестри, за да гарантира качествена медицинска помощ на болните с ковид и на пациентите с туберкулоза, предава БНР. От лечебното заведение обявиха средна работна заплата за сестрите от 2650 лева и гарантиран социален пакет.

Високото трудово възнаграждение, което предлага Белодробната болница за медицинските сестри, се формира от 1000 лева стартова заплата и добавките за работа в ковид среда, прослуженото време и наднормения труд. "Ако медицинската сестра е с 15-годишен стаж, месечната ѝ заплата достига 3000 лева, Общината предоставя жилище", поясни болничният управител д-р Стела Денчева. 

С високи възнаграждения Белодробната болница във Велико Търново успя да преодолее кризата за лекари, като привлече шестима медици, разказва БНР.  

Освен пациенти с коронавирусна инфекция в болницата се лекуват и пациенти с тежки неспецифични белодробни заболявания и болни с туберкулоза, което увеличава натовареността на персонала. Продължава ръстът на туберкулозноболните, посочи д-р Денчева. В болницата са настанени 9 болни с тежка форма на туберкулоза, а през този месец новооткритите са четирима.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?