Медия без
политическа реклама

Трайчо Трайков към Манолова и Митева: Не манипулирайте със заплатите

При нас има експерти с 800 лв, а моето кметско възнаграждение е 2400 лв, твърди бившият министър

04 Авг. 2021
БГНЕС архив

Кметът на Община "Средец" в столицата и бивш министър на енергетиката Трайчо Трайков остро реагира на предложенията на Мая Манолова за намаляване на депутатските заплати, както и срещу изнесената информация от председателя на Народното събрание Ива Митева за заплатите на служителите в администрацията на парламента.

"Сега чух председателката на НС да казва, че началната заплата в администрацията на човек без ден стаж е 1600 лв. Не знам за коя администрация става дума, при нас в района има експерти с по 800 лв, а по министерствата 1600 лв взимат дългогодишни служители. Моята е 2400 лв.", написа Трайков и поясни: Или в НС са аристократи, или госпожата е попреувеличила в опит да обори също така нелепото предложение на Мая Манолова депутатите да взимат по 1500 лв.

Според него "заплатите навсякъде ще си дойдат по местата, когато бизнеси с висока добавена стойност работят спокойно и се конкурират за квалифициран персонал, без някоя бандюга да се опитва да им стане мажоритарен съдружник". 

Сега чух председателката на НС да казва, че началната заплата в администрацията на човек без ден стаж е 1600 лв. Не знам...

Posted by Traicho Traikov on Tuesday, August 3, 2021

 

 

Високите депутатски заплати остават. Предложението на "Изправи се БГ!  Ние идваме" за намаляването им до една средна бюджетна заплата бе отхвърлено от останалите партии, като единствено БСП предложи те да се замразят на фона на ковид-пандемията.

 

 

Новият правилник на Народното събрание, който предстои да бъде приет, става повод да се правят предложения, които облагодетелстват тесните партийно-политически интереси и цели на отделни парламентарни формации.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата