Quantcast
Таксиметрови компании искат по-високи тарифи | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Таксиметрови компании искат по-високи тарифи

991
 Илияна Кирилова

Таксиметрови компании от цялата страна се обединиха около искането за по-високи тарифи, съобщава БНТ. Освен, че настояват за законодателни промени, те са на мнение, че размерът на първоначалната такса трябва да е три пъти цената за един километър пробег.

Председателят на УС Националния таксиметров синдикат Райна Петрова посочи, че промяната се налага, защото повече от 8 години доходите на таксиметровите шофьори са стационарни. "Това не е справедливо. Доходите стоят на едно ниво, а разходите се повишават", заяви тя. По нейни думи вече са намерили вариант за плавно повишаване на таксите, който предложен на правителството. "Става въпрос за повишаване първоначалната такса на такситата", уточни Петрова и допълни, че така ще се преодолее практиката с отказването на късите курсове от такситата.

"В София например, първоначалната такса би била около 2,40 лв, което е изгодно и за двете страни. Ще има и една предвидимост за клиента, не когато се качат в таксито да се чудят каква е първоначалната такса", категорична е Райна Петрова.

Още

Пандемията увеличи 3 пъти случаите на домашно насилие в София

15.09.2021

1208
Тегленето на пари от банкомат става все по-скъпа услуга

13.09.2021

МИЛА КИСЬОВА

60795
Депутатите отложиха преизчислението на пенсиите за 2022 г.

09.09.2021

Обновена

7412