facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Стотици мъртви риби изплуваха от Марица край Пазарджик

Полиция нахлу в местна фирма за преработка на пластмаси
1686
 bTV

Стотици мъртви риби са изплували тази сутрин от река Марица край селата между Стамболийски и Пазарджик. Повече от седем часа водите носят тела на мъртви сомове, някои от които достигат 10 кг. Сигнал е подаден в РИОСВ и Икономическа полиция, съобщи bTV.

Общински охранители в Стамболийски съветват хората да не консумират мъртвата риба, тъй като вероятно е отровена. По случая е сезирана и прокуратурата в Пазарджик.

Полиция нахлу в пазарджишка фирма за преработка на пластмаси. Според РИОСВ това не е първо нарушение на компанията. Санкционирана е вече два пъти.

Във водите на Марица са открити пластмаси. Вероятно те са причинили масовото измиране на рибата. Пред bTV от фирмата отричат те да носят вина за екокатастрофата.

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Волейболът определи служебно шампионите и закри първенствата

31.03.2020

627
България пуска още вода в Марица, за да спре мигрантите в Гърция

10.03.2020

7078 15
Няма риск за питейната вода след отравянето на Марица

26.01.2020

244 2

Коментари

Zmeja

Не е възможно частна фирма да направи такова нещо. У нас само държавата е лош стопанин. Дали пък фирмата не е държавна, преработваща пластмаси от италианския буклук??

inventus

Вероятно при промиването на използваните пластмасови опаковки нещо което не е трябвало е попаднало във водата. Ако се разровят добре отпадъците със сигурност ще се открият още такива. Да ги пишат на сметката на оня безхаберник който е разрешил внасянето им и също така разрешил на разни съмнителни от към капацитет фирмички да ги преработват!

Zmeja

Мисля си, онези отпадъци - тонове пластмасови тонер касети, които ги показваха по телевизията, колко ли остатъчен или недоизползван тонер са съдържали?

deqerven
снимка на deqerven

Към присъдата да ги пишат, ама надали....

inventus

Ето с това следва да се занимават МВР и ДАНС . Да проследят всяка пратка която е влязла у нас и да видят какво и как е станало със тези отпадъци както и какво са съдържали и как са преработени. Вместо това трупат политически заслуги фабрикувайки шпиономански скандали.

Скитник-1

  Кое точно ви притеснява в тонера ? Състава или свойствата ? Защото по копирната техника както и по касетите няма предупредителни надписи.

deqerven
снимка на deqerven

И са кво-където има вода, е отровна...

nebenebe

Как бавно се самоубиваме.

Invisible

  "Сомове по 10 килограма".

 

  5-6 години трябват за да стигне това тегло.  И някакви малоумници да ги изтровят.  А ние, "хвани -- пусни".

segal

Шуми Марица

Влез или се регистрирай за да коментираш

×