facebook
twitter

България

София удължава с 2 месеца стикерите за платено паркиране

Заради извънредното положение компенсация ще има и за хората със "Служебен абонамент"
208
 Илияна Кирилова

Предложение за удължаване с 2 месеца на абонаментите за хората, които имат стикери за платено паркиране, както и за намаляване на таксите за „Служебен абонамент“ в центъра на София внасят управляващите ГЕРБ и ВМРО в Столичния общински съвет. Докладът ще бъде разгледан на сесията на 28 май, съобщиха от общинския съвет. 

Според доклада на председателя на групата „Патриоти за София“ Карлос Контрера и съветниците от ГЕРБ – СДС Радослав Влахов и Борислав Бориславов към момента на отмяна на „синя“ и „зелена зона“ в центъра е имало около 28 000 души със стикери за локално платено паркиране. Не малка част от тях реално не са можели да паркират автомобилите си в близост до домовете си. Наблюдения на Центъра за градска мобилност показват, че е имало дни със 100 и над 100 % запълняемост на паркоместата, включително и при нарушения на Закона за движение по пътищата. Платеното паркиране в центъра на столицата бе отменено от средата на март до 7 май, откогато "синята" и "зелената" зона започнаха отново да функционират. 

Временната отмяна на почасовото платено паркиране е рефлектирала и върху ползвателите на услугата „Служебен абонамент“, които са предплатили за половин или една година, смятат вносителите. Предложението, което ще бъде гласувано от СОС, е хората, които имат сключени договори за „Служебен абонамент“, да бъдат освободени от такса за периода, в който почасовото платено паркиране в центъра беше отменено. Ползвателите на „Служебен абонамент“, които са сключили договор преди 18.03 т.г. и той е за период на действие след тази дата да бъдат освободени от плащането на сумата до изтичането на договора, но не за повече от 1 месец и 19 дни.  Клиентите на ЦГМ, които имат  сключени договори след 18 март, ще бъдат освободени от задължението да плащат до 6 май т.г., гласи предложението.

Ключови думи:

Столична община
Все още няма коментари

Още

София реже транспорт в "Младост" за сметка на частна линия

21.09.2020

СВЕТОСЛАВ СПАСОВ

2698 14
Авторка на "Сега" взе една от Наградите на София

18.09.2020

316
Няма нищо страшно бул. "Цар Освободител" да остане пешеходен

Влез или се регистрирай за да коментираш