Quantcast

Медия без
политическа реклама

Служител на МВР блъсна дете на пешеходна пътека и избяга

Свидетели хвърляли бутилки и счупили задното стъкло на колата

26 Окт. 2022Обновена
Илияна Кирилова

Служител на МВР блъсна дете на пешеходна пътека, съобщава Нова тв. Инцидентът е станал преди село Лозен около 18.20 ч. във вторник.

9-годишното дете пресичало на пешеходна пътека, когато било ударено от кола. То е с охлузни рани. Шофьорът избягал, но впоследствие е издирен и задържан. Свидетели хвърляли бутилки и счупили задното стъкло на колата.

 

Камион се е врязал в спирка на градския транспорт в столицата, съобщи фейсбук групата "Катастрофи в София". При тежкия инцидент е загинало 19-годишно момиче, което е пресичало на пешеходна пътека в близост.

По-късно полицаи намерили шофьора. Оказало се, че е служител на Жандармерията. Той отказва да съдейства и да бъде тестван за алкохол и наркотици.

Отведен е в районното, взети са значката и оръжието му. 

Задържан е в в 8-о районно в София. След кратко лечение в "Пирогов" детето е изписано и изпратено вкъщи.

„Детето ми е било с колело. Колата е блъснала задната гума на велосипеда и самото то го е бутнало на земята. Няма контакт с автомобила. От очевидци разбрах, че служителят на Жандармерията се е движил доста бързо”, доуточни пред телевизията бащата на пострадалото дете Любомир Топалов. Той говорил с извършителя по телефона. „Призовах го да дойде, за да се видим. Обясних му, че има полиция и го издирват. По телефона го усетих, че е пиян и неадекватен. Говореше несвързано, даже с лека насмешка”, каза още бащата. След инцидента шофьорът тръгнал с бясна скорост към София и по чудо не прегазил човек, опитал да го спре.

Все пак три часа по-късно е взета проба с дрегер, показала 0.5 промила, предаде още Нова телевизия.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров коментира, че 54-годишният полицай, който блъсна детето, е дългогодишен служител на МВР.  Провинилите се служители носят своята отговорност. Конкретно в този случай имаме служител, който е извършил това нарушение, отнети са му личната карта и оръжието, отстранен е от длъжност. Започната е дисциплинарна проверка и е образувано следствено дело", посочи Тодоров. Той е категоричен, че ще се постъпва безкомпромисно към всеки един независимо на каква позиция се намира. С това искаме да дадем пример на обществото, че ние няма да допускаме такива грозни явления в нашите редици и ще бъдем безкомпромисни в своята позиция за отстраняване на такива служители", заяви още главният секретар на МВР.

 

Кола блъсна 17-годишно момче в София, а водачът избяга.  Инцидентът е станал на кръговото на 4-ти км, на изход към „Цариградско шосе”,  посока център, съобщава Нова тв. Сигналът е подаден малко пред 22:00 ч. във вторник. Момчето е с охлузни рани, контактен и се движи сам.

 

Още по темата