Quantcast

Медия без
политическа реклама

Шофьорът, погубил французин, е карал поршето си със 195 км/ч

Съдът го остави за постоянно в ареста

27 Септ. 2022
БГНЕС

Софийски градски съд определи мярка за неотклонение “задържане под стража” на Димитър Любенов, причинил преди два дни с поршето си тежка катастрофа на Околовръстното шосе в София, при която загина френски гражданин, а други двама души бяха ранени.

Кокаин и 1,73 промила алкохол показва токсико-химичната експертиза от кръвните проби на шофьора, предизвикал катастрофата с жертва на Околовръстното шосе в София в неделя. Това съобщи Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Според експертиза, представена пред съда, той е управлявал автомобила си със 195 километра в час по Околовръстното шосе на София. Ограничението по артерията е 80 км в час. 

На влизане в залата Любенов каза, че съжалява. Той се разплака в съдебната зала и заяви, че след катастрофата се е опитал да помогне на пострадалите, но не е успял. „Съжалявам. Не съм искал да стане така. Извинявам се на семейство ми", обяви той и твърди, че никога не се е качвал пил и дрогиран да кара кола.

Любенов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост след шофиране със скорост, по-висока от разрешената и след употреба на алкохол и наркотици. Заради резултатите от експертизите, вероятно той ще се сдобие с по-тежко обвиненине, включително и за причиняване на смърт при евентуален умисъл.

Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора, който причини тежката катастрофа край "Ринг мол" на столичното Околовръстно шосе рано тази сутрин. Първоначалната експертиза показва липсата на какъвто и да било спирачен път по платното.

Само ден по-рано, говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че водачът е управлявал колата си след употреба на кокаин и с 1,73 промила алкохол в кръвта и това е било доказано с токсико-химичната експертиза от кръвните проби на шофьора, предизвикал катастрофата.

Още по темата