Quantcast
Шофьорът, погубил французин, е карал поршето си със 195 км/ч | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Шофьорът, погубил французин, е карал поршето си със 195 км/ч

Съдът го остави за постоянно в ареста
3 064
 БГНЕС

Софийски градски съд определи мярка за неотклонение “задържане под стража” на Димитър Любенов, причинил преди два дни с поршето си тежка катастрофа на Околовръстното шосе в София, при която загина френски гражданин, а други двама души бяха ранени.

Според експертиза, представена пред съда, той е управлявал автомобила си със 195 километра в час по Околовръстното шосе на София. Ограничението по артерията е 80 км в час. 

На влизане в залата Любенов каза, че съжалява. Той се разплака в съдебната зала и заяви, че след катастрофата се е опитал да помогне на пострадалите, но не е успял. „Съжалявам. Не съм искал да стане така. Извинявам се на семейство ми", обяви той и твърди, че никога не се е качвал пил и дрогиран да кара кола.

Любенов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост след шофиране със скорост, по-висока от разрешената и след употреба на алкохол и наркотици. Заради резултатите от експертизите, вероятно той ще се сдобие с по-тежко обвиненине, включително и за причиняване на смърт при евентуален умисъл.

Само ден по-рано, говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че водачът е управлявал колата си след употреба на кокаин и с 1,73 промила алкохол в кръвта и това е било доказано с токсико-химичната експертиза от кръвните проби на шофьора, предизвикал катастрофата.

Още

Граждани скандират "Убийци" пред руската църква в София

06.12.2022

Обновена

3400
И на втора инстанция: 9 години затвор за смъртта на Милен Цветков
Жители на селото с глобите за винетки протестираха пред МС

05.12.2022

1315