Quantcast
Само ДПС и БВ ще разговарят с посредниците Плевнелиев и Паси | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Само ДПС и БВ ще разговарят с посредниците Плевнелиев и Паси

Мисията на контактната група на ГЕРБ върви към провал
4 170
 БГНЕС архив
Росен Плевнелиев (вдясно) и Соломон Паси.

Опитите на ГЕРБ-СДС да привлече партньори за коалиция чрез посредничеството на експрезидента Росен Плевнелиев и бившия външен министър Соломон Паси вървят към пълен провал. Оказа се, че водената от двамата контактна група почти няма с кого да разговаря.

Тази сутрин стана ясно, че БСП няма да участва в срещата с групата, насрочена за събота. „Не възнамеряваме да се срещаме с г-н Плевнелиев и г-н Паси. Те коя политическа сила представляват? Няма нужда в тази ситуация от медиатори, а от преки разговори“, коментира темата соцдепутатът Христо Проданов по bTV. Известно е, че левицата принципно не възнамерява да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС.

Вчера от преговори се отказаха ПП и ДБ, които също се противопоставят на идеята за герберско правителство. Контактната група поначало не планираше да се среща с „Възраждане“. Така остават само ДПС и „Български възход“. Техните гласове обаче, обединени с тези на ГЕРБ-СДС, не са достатъчни, за да се събере дори минимално мнозинство от 121 депутати в новото Народно събрание. Което означава, че мисията на Плевнелиев и Паси няма да постигне целта си.

ПП и ДБ отсега попариха надеждите на ГЕРБ-СДС, че ще подкрепят правителство с мандат на формацията на Бойко Борисов. Тази вечер представители на двете политически сили обявиха, че те няма да разговарят с контактната група на експрезидента Росен Плевнелиев и бившия външен министър Соломон Паси, на ко

 

Още

На „Позитано“ 20 ще пазят Нинова като лидер поне до 2024 г.

26.01.2023

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1151
Парламентът фиксира минималната заплата на поне 50% от средната

08.12.2022

6301
ГЕРБ прокара свой закон за защита на подателите на сигнали за корупция

27.01.2023

442