facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

В Русе отчитат бум на тежки инфаркти и инсулти

6 193
 Илияна Кирилова

Бум на тежки инфаркти и инсулти по време на пандемията на коронавируса отчитат от специалистите от лечебни заведения „Медика“ в Русе, съобщава регионалната телевизия TVN.

Лекарите си обясняват тревожната тенденция със страха на пациентите от коронавируса, които по тази причина търсели помощ твърде късно.

“В кардиологичната клиника “Медика кор” са настанени поне 20 пациенти и на ден приемаме по още трима - казва кардиологът Панайот Панайотов. - Имаме бум на инфарктите”. 

Според кардиолозите тази ситуация е необичайна. Пациентите пристигали късно и с тежки усложнения, не търсели по-рано лекарска помощ заради страха от COVID 19.

„Ние си го обясняваме помежду си  с това, че в момента се страхуват да ходят при личните си лекари, по същата причина не посещават и амбулаторни  кардиолози, в следствие на което изчакват нещата да станат драматични и чак тогава търсят лекарска помощ. Когато са направили инфаркт, идват 8, 10 или 12 часа след първите симптоми“, сподели впечатленията си д-р Панайотов. Той твърди, че допреди месец хората не са допускали такова забавяне и късна грижа за здравословното си състояние.

И съветва още при първи симптоми на болка в гърдите и задух да се търси специализирана помощ.

Пo-рaнo днec началникът нa Нaциoнaлния oпeрaтивeн щaб (НОЩ) гeн. Вeнциcлaв Мутaфчийcки, каза, чe ce cлeди "дaли имa cкритa cмъртнocт, кoятo нe e oт кoрoнaвируc в cтрaнaтa".

26

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Спортните зали вече няма да са лазарет

02.06.2020

792 3
Пада забраната за влизане на граждани на ЕС в България

22.05.2020

3343 1
Огнището на COVID-19 в завода за авточасти в Пазарджик се разраства

21.05.2020

Обновена

5013 91

Коментари

wreckage
снимка на wreckage

Пo-рaнo днec началникът нa Нaциoнaлния oпeрaтивeн щaб (НОЩ) гeн. Вeнциcлaв Мутaфчийcки, каза, чe ce cлeди "дaли имa cкритa cмъртнocт, кoятo нe e oт кoрoнaвируc в cтрaнaтa".

явно ф Русе има индикации за такава.

Andrij

Отдавна написах,че смъртта от борбата с коронавируса ще е десетки пъти по-висока отколкото тази причинена от коронавируса.

idunno

Кофти новини точно на празника....А сега и Милен :( Бог да го прости !

Простнарод

Милен май беше настъпил котето в някое предаване. И май няма коментари?

geo_19

не е това. Просто е имал малшанса да попадне на надрусан джигит:

 

Кристиан Асенов Николов се казва шофьорът, който уби минути след 18 часа днес Милен Цветков. Той е шофирал автомобилът с марка "Ауди" Q7, който помете на бул. "Черни връх" водещият. Както медията ни първа съобщи, джигитът е дал положителен тест за дрога.

Колата, която е карал, се води собственост на фирма "Десислава Пешева-Комерс" ЕТ, която се занимава с винопроизводство. Фирмата е съдружник с "Винитера Карнобат" ООД, а офисът им е на столичния бул. "Джеймс Баучър".

 

https://www.pan.bg/view_article-61-523049-ubiecyt-na-milen-cvetkov-se-kazva-kristian-nikolov-kolata-e-sobstvenost-n.html

PlaNed
снимка на PlaNed

Лекарите си обясняват тревожната тенденция със страха на пациентите от коронавируса, които по тази причина търсели помощ твърде късно.

С което, всекидневното грачене за хладилни камиони и полиетиленови чували, няма никаква връзка, нали?

Умберто Жеко

кат гледам в инфото за м. цветков  6 реда  а 13000 четения  гледам други медии същите 6 реда...Тов а  се случва когато причинителят Не е кой да е  и коментите забранени..А за други редови ора а егн адреса   всичко..

 

 

А поради всяване на паника  ще мрат и от мръсни уши.

geni1

Журналистите, що се правите на изненадани ?

Колко човека ви казваха, че хората не се лекуват от страх !

Побъркахте ги тези хора !

Самоубийствата не забелязвате ли ?

 

 

Su38

Инсулти? Инфаркти?  И то тежки?

А стига бе. Имали ги тези болести още? Как не с ги тествали за SARS-CoV-2?

Su38

Мисля,  че трябва да поема върху себе си отговорността за смъртта на тези хора, защото, според някои колеги, с моите писаници съм искал да внеса недоверие към безкрайно правилните мерки на "щаба" за опазването на живота и здраветео на ВСЕКИ един български гражданин. Безкрайно се извинявам на близките на починалите от инфаркт и инсулт в Русе, че не съм опазил живота им,  като съм бил критичен към щаба и мерките му.

Compay
снимка на Compay

*

Умберто Жеко

*

Москвич
снимка на Москвич

Цитат от фейсбук "Орлите отлитат,остават мисирките".

Чичо Гошо

Лекарите си обясняват тревожната тенденция със страха на пациентите от коронавируса

Т.е. всички са починали от коронанирус. Следват още по-безумни мерки и ограничения на населението. И още по-сърдати изригвания от  шибанякът.

Каспър

При тез свръхмерки (при досегашният ни "рекорд" от 53 на 7 000 000 или един "заболял" на 130 000 дневно) срещу около 1 на 10 000 дневно в другите "покосени" страни това мен не ме изненадва. Ако добавим и незаченатите деца, защото след това ежедневно, че и нощно, облъчване, и липса на ясно очертано бъдеще...  https://nova.bg/news/view/2020/04/18/285464/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-covid-19/ и наличен, но скрит от обществото план ... деца... от къв зор, с какво....

gigaton

Адски тъпо и гадно, за Милен! Бахти и късметът е имал/нямал :( :(

 

Умберто Жеко

що бе учен, лекар? нещо полезен?!

я виж кире японеца  кви благодетелства....  а кире гела, сам заразен  и сам излекуван  с неговото си "лекарство " и по тая диря и оня турчага  адемов  PR ...

а кварталния обущар има много по голяма полза от...визираният.

Su38

Освен това няма ваксина, няма и да има, няма лекарство, няма и имунитет, какво им остава на хората, освен да се гътнат от банален инсулт?

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Жертвите на малоумното управление тепърва ще се увеличават.

Всъщност не е сигурно дали е малоумно или всичко това е заради раздаването на едни безконтролни пари за борба с вируса. 

 

Джиджи, Жозефа и другите клакьори - продължавайте да се радвате се на мерките на шибаняка да ви пази. 

indiec

А като затвориш милиони хора в къщи, какво очакваш? Лекарите не са ли чували, че обездвижването води до инсулти и инфаркти? А СЕГА имало изненадани - кой ви даде дипломите?

СЕГА се води една безумна PR кампания, на която всички сме жертви - дори и оези, които уж ни лекуват.

 

geo_19

С периферното си зрение разчетох темата като "В Русия отчитат бум на тежки инфаркти и инсулти"... Та си помислих: "Айде нова руска тема след тази за Арматата...". Пък то било мила родна действителност...

мимето71

Познавам хора които напълно са психясали и не са излизали навън от къщите си от 13 март.Отначало ми беше смешно,после се опитвах да им обясня,че всичко това е една пунта мара в световен мащаб с крайна цел диктура,пращах им интервюта,диаграми...нищо не помага.Сега съм се отказала,все пак Господ е дал глава на всеки не само за да яде с нея,ами и да мисли.

Точно тези хора,уплашените,с тези на държавна работа са най-много за мерките,едните от страх,другите пак от страх да не останат без доходи.Всички останали които са против не могат да наделеят срещу това малцинство,защото на страната на това малцинство е репресивната машина на държавата.

Всичко това ще отмине,за по нататък са ни измислили други ужаси,ще стават все повече със съпътсващо отнемане на все повече права,тогава и да се осъзнаем ще бъде късно,ще е настъпил един друг ред,някои му викат "нов",но истината е,че се гласи от много,много време.

Aniki

Отначало ми беше смешно,после се опитвах да им обясня,че всичко това е една пунта мара в световен мащаб с крайна цел диктура

 Интересно ми е как си очаквала от едната крайност да я убедиш в другата? Съветвам те следващия път да започнеш с по-смилаема теза. Например, че ситуацията у нас е такава, че няма проблеми да отидеш до магазина или че застояването сваля имунитета и така стават по-податливи на вируси включително този. След това, при задоволителен резултат, увеличаваш "дозата" и така. Ти не можеш да я изкараш от тях от страх, смяташ, че ще я убедиш в световна конспирация... Малко наивно ми се струва.

Талибан

Познавам хора които напълно са психясали и не са излизали навън от къщите си от 13 март.Отначало ми беше смешно,после се опитвах да им обясня,че всичко това е една пунта мара в световен мащаб с крайна цел диктура,пращах им интервюта,диаграми...нищо не помага.Сега съм се отказала,все пак Господ е дал глава на всеки не само за да яде с нея,ами и да мисли.

Чух една лелка да обяснява на една друга лелка... същото. В общи линии. Прочела у фейса, че тва е една огромна конспирация.

 

Обаче всичките тия "социални платформи" участват в истинска конспирация. Прочети какво означава "shadow banning".

 

И още нещо - гугъл филтрира до такава степен търсенията ти, че се въртиш постоянно в един сапунен мехур от информация, който няма изход.

Сократя

Не бойте се. Гладът ще победи страха.

Един отговорен другар го каза.

Сгугню
снимка на Сгугню

Отдавна написах,че смъртта от борбата с коронавируса ще е десетки пъти по-висока отколкото тази причинена от коронавируса.

Добре де, само в Русе ли, където беше едно от последните места с коронавирус, така се страхуват?

А в Силистра или в Търговище са безстрашни?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×