Quantcast

Медия без
политическа реклама

Румен Радев е недоволен от уволненията на кабинета

Хората все още очакват резултати, смята президентът

26 Март 2022
БГНЕС
Премиерът Кирил Петков и президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев разкритикува правителството, че отстранява кадри на предишните служебни кабинети.

"Учудващо за мен и объркващо за много хора, това е системното отстраняване на кадрите на служебните правителства, които разкриха множество корупционни схеми, от които реално започна промяната", заяви Румен Радев, но не пожела да уточни кого визира.

“Много надежди са свързани с това правителство, но много са и очакванията и те са за много по-бързи резултати”, добави той по повод работата на правителството през първите 100 дни.

"В една невиждана досега каскада от кризи правителството имаше своите 100 дни, но тези кризи не дават толеранс на българските граждани и на бизнеса, цените растат. Аз очаквам правителството да се фокусира върху гарантирането на енергийната и продоволствена сигурност. Все още хората очакват резултати", посочи президентът. 

На фона на многолюдните шествия в подкрепа на Украйна в много български градове, Радев отново подчерта, че България не трябва да допусне да бъде въвлечена във войната, изпращайки някакво оръжие. 
Украйна няколкократно поиска от България различни видове и форми на въоръжения, сред които бронежилетки, каски, муниции, резервни части за самолети. България обаче категорично отказва и е една от двете страни от ЕС и НАТО, които не изпращат помощ на украинската армия. Другата е Унгария. 

"Като държавен глава няма да допусна въвличането на България в този конфликт. Избран съм, за да отстоявам сигурността на българите и мира в България. Цената на войната я пращат гражданите, а не телевизионните проповедници. Моята грижа са хората", каза президентът. 

"Очаквам не само посланикът на Руската федерация, а всички посланици в България, да работят да се изявяват в рамките на своя статут с уважение към българските институции и суверенитет", заяви още Радев по повод на обидните изявления на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Още по темата