Quantcast
Ресторант "Осемте джуджета" вече се отдава под наем | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Ресторант "Осемте джуджета" вече се отдава под наем

Бившият следовател Петьо Петров смени офиса
6 513
 БОЕЦ

Столичният ресторант "Осемте джуджета", станал известен от разследването на Антикорупционния фонд за бившия следовател Петьо Петров-Еврото, вече се отдава под наем. За това съобщиха гражданско сдружение БОЕЦ, които през юли с началото на антиправителствените протести организираха демонстрация пред заведението на ул. „Шандор Петьофи“.

Месеци след публикуването на първото разследване по темата, прокуратурата не дава подробности по обявената и започнала проверка, а всички споменати имена отказват да коментират обвиненията. "Mожем да разследваме, както осемте джуджета, така и 10-те малки негърчета", пошегува се единствено главният прокурор Иван Гешев.

В разследването се представя историята на Илия Златанов, който твърди, че е станал жертва на измама, след като се е обърнал с молба за помощ към бившия ръководител на Столичната следствена служба Петьо Петров, известен с прякора „Еврото“. Офисът на бившия следовател бил именно в столичното заведение "Осемте джуджета". 

Малко след излизането на втората част от едноименното разследване „Осемте джуджета“, в което Златанов разказва подробности, полицаи и прокурори нахлуха в дома му в столичния кв. „Симеоново“.

Петьо Петров беше магистрат до 2015 г., когато подаде оставка, а после стана адвокат. Повод да напусне съдебната система стана неуспешното корупционно дело срещу бившия военен министър Николай Цонев, съдия Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов. Петров беше основен свидетел в процеса, но приносът му се изчерпи с това, че и трите съдебни инстанции оправдаха подсъдимите, приемайки, че той е единственият, извършил престъпление в случая – провокация към подкуп. Въпреки това срещу бившия следовател не беше образувано нито наказателно, нито дисциплинарно производство.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

БОЕЦ сезира ЕК, ОЛАФ и европрокуратурата за Турски поток

27.10.2020

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

4733 49
Борисов е разпитан по "Барселонагейт"

02.10.2020

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

13153 24
Отровното трио даде подробности за ремонта на дома на Гешев в Бояна

25.09.2020

Обновена

7779 35

Коментари

УПСС
снимка на УПСС

а по рано имаше и данни за престъпления от чорапа но  го назначиха другаде...

Тренд Петков

Ееех....какви данни бе, както и да се зовеш....всеки здравомислещ е наясно, че даже и трохичка истина да имаше в разните недомлъвки на Борисов и ти си го избра, щяха да ореват до небето пейзажа. Ама като всичко е по закон се хванаха да търсят под юрганите, белким изровят нещо...нали така. И кво? Нарочиха разни съветници, за нещо си, което даже не могат да го формулират свястно и то ще падне в съда аламинут...Ма вой да има...теб лично не те ли е срам от себе си? Е , ако това ти е професия , да си подлога за пари, то всичко си идва на мястото....

УПСС
снимка на УПСС

тикват си е ваш избор аз съм в бяла държава.На мен не ми се налага да работя подлога си ти на чорапа  и всякакви цру слуги.Интересно  как ли с анарочили създателя на сик и другите мутри? а на оня  дето има секретни документи в касата? а метежа?

Антоан Савов

Спокойно, не остана време и тия ще се изпарят като "лански сняг", като няма кеш и тях ги няма. Дано са си запазили творчеството та да се гордеят с него след време!

Тренд Петков

ясно...ти си от още по гнусните...нито те засяга, сам го твърдиш, нито ще те засяга, нооо....се чувстваш длъжен да се изходиш по нещата в България. При това със типичен злобарски тон на професионален трол, с опорките и инструкциите на тези, от които уж си се пръждосал...изобщо не си важен, тъй като нямаш лични наблюдения....ноо...някак си се мислиш за такъв...и какво му се разбира от обърканите ти обяснение...че си простичко объркан тип

Антоан Савов

Егати работата, тази 2020 г нещо не е кадемлия. Първо един бутик в Барселона затвори скоропостижно, топ къща пак в Барселона загуби наемателите си, една "принцеса" като в приказките се омъжи за един "левент" без да го е виждала, а сега и "гурме" ресторант се оказва, че е загубил клиентела. Какво ли ще ни предложи утрешния ден?

Съседът

КПСС, смърдиш на ПИК/Нидялку, та чак не се трае!👃

Forza NATO

Следите остават.

Влез или се регистрирай за да коментираш