Медия без
политическа реклама

Разузнаването обвини депутата Ат. Атанасов за неистини

Според ДАР лидерът на ДСБ и кандидат за шеф на НС е бил подведен чрез тенденциозна информация

02 Февр. 2024
БГНЕС
Атанас Атанасов

Държавната агенция "Разузнаване" обвини съпредседателя на ПП-ДБ и кандидат за шеф на Народното събрание Атанас Атанасов, че говори неверни неща, обяви БНТ.

Така ДАР отговори на твърденията Атанасов, направени в предаването "Денят започва" по БНТ, за "пробив в националната сигурност през агенцията, изтичане на класифицирана информация и осветяване на служители на разузнаването". 

От агенцията заявяват, че твърденията са неверни. ДАР, като служба за сигурност, не разполага с данни за разгласяване на класифицирана информация, включително такава, касаеща нейни служители. Приключените проверки на прокуратурата и ДАНС потвърждават липсата на пробив в националната сигурност чрез ДАР. Подробна информация по случая е докладвана на министър-председателя. 

Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) не прави нищо, макар да е сезирана за даване на българско гражданство на руснаци с фалшиви документи. А това е канал за инфилтриране на руски шпиони в Европа, обяви пред БНТ депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

Гражданският контрол върху дейността на ДАР се осъществява чрез ресорната комисия в Народното събрание, на която също ще бъде предоставена подробна информация. Вероятно народният представител Атанас Атанасов е бил подведен чрез непълна и тенденциозно предоставена информация, целяща да дискредитира и урони престижа на разузнавателното ведомство пред обществеността и международните партньори, посочват още от ДА "Разузнаване".

И само да кажем, че наши имена са синхронизирани с посолството.  Това означава, че по предложение на министър-председателя парламентът ще утвърди ръководители на ДАНС, главен секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО. Военно не знам дали ще го пипаме .

 

Още по темата