Quantcast
Радев обявява второто служебно правителство в четвъртък | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Радев обявява второто служебно правителство в четвъртък

Тогава президентът ще разпусне и Народното събрание
Обновена
4 198
 Илияна Кирилова

На 16 септември - четвъртък, президентът Румен Радев ще разпусне Народното събрание и същия ден ще назначи ново, второ за тази година, служебно правителство. Това съобщиха от прессекратариата на държавния глава.

Засега съставът на новия служебен кабинет не е известен, но най-вероятно някои от настоящите министри ще запазят постовете си. 

Така насроченото за сряда пленарно заседание ще е последното за краткия, но изключително бурен живот на 46-ия парламент, който отново не успя да излъчи редовен кабинет.

Президентът на практика дава още един ден време за работа на парламента, което означава, че депутатите ще имат възможността да гласуват окончателно законодателните промени, с които се отнема от главния прокурор Иван Гешев Бюрото за защита на свидетели. Най-вероятно обаче няма да стигне време за приемането на друга законодателна поправка - закриването на специализираните съд и прокуратура, за което настояват от няколко парламентарни сили.

Третите парламентарни избори за 2021 г. пък ще се проведат на 14 ноември, заедно с изборите за президент и вицепрезидент.

 

 

 

Още

Илияна Йотова отговори на премиера за Северна Македония и КСНС

21.05.2022

Обновена

3924
Премиерът поиска Радев да свика КСНС заради Северна Македония

20.05.2022

1301
Депутатите не се вълнуват от качеството на работата си

20.05.2022

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1064